Sadri Şener herşeyi anlattı!

Trabzonspor Kulübü ligde zirvede ve önümüzdeki hafta da kongreye gidiyor. Bordo-mavili kulübün renkli başkanı Sadri Şener ile hem lig, hem de geride kalan üç yılı, hatalarını, projelerini, Türk futbolunu, transferi ve geleceğe yönelik düşüncelerini konuşt

Sadri Şener herşeyi anlattı!

Trabzonspor Kulübü ligde zirvede ve önümüzdeki hafta da kongreye gidiyor. Bordo-mavili kulübün renkli başkanı Sadri Şener ile hem lig, hem de geride kalan üç yılı, hatalarını, projelerini, Türk futbolunu, transferi ve geleceğe yönelik düşüncelerini konuştuk.

 Üç yılda neler yaptınız başkanım?

Geldiğimiz zaman farklı bir Trabzonspor vardı. Şimdi güzel, hedefi olan bir Trabzonspor var. Lider bir Trabzonspor var. Çok yatırım yaptık, takımda bir iskelet kurduk. Kurumsal bir yapı oluşturduk. Şimdi yavaş yavaş yaptığımız yatırımların karşılığını almaya başladık. Mesala göreve geldiğimiz zaman takımın bir otobüsü bile yoktu. Kulüpte tek otobüs vardı, onu da ben almıştım yıllar önce. Yani 20 sene önce filan... İki sıfır araç aldık. Şimdi hafta sonu üçüncü büyük otobüsümüzü alıyoruz. MAN'dan gelecek. Trabzonspor için özel olarak diyazn edildi. Bir otobüs de altyapıya verdik. Yani çok yol aldık. Birçok sponsorla anlaşmalar yapıldı. Profesyonellerle daha çok iş yapmaya başladık. Artık bambaşka bir Trabzonspor var.

 

 Transferler isabetlimiydi mesela…

Çok paralar harcandı... Sponsorluklar çok iyi oldu, büyük bir gelir sağlandı. Transferlerin yüzde 80'i isabetli çıktı, fiziki anlamda ve modern anlamda çok güzel şeyler yapıldı. 10 Milyon TL'ye yakın para gitti ama stat çok güzel oldu. Çim sahalar komple yenilendi. Tesisler 10 numara oldu. Bunlardan mutluyuz. Yeni stat için ihale yapıldı. İnşallah Şampiyonlar Ligi'ne gidebilirsek birkaç tadilat daha yapacağız. Aktivitesi olan bir kulüp olduk. Şenol hoca ile güzel bir hava yakaladık. Hoca bu camianın evladıdır. Bu başarı Trabzon halkını mutlu ediyor. Onlar mutlu oldukça ben de mutlu oluyorum. Trabzon şehrinin özelliği bu. Trabzon denince önce Trabzonspor denir.

Fatih Tekke artık yok!

Teofilo Gutierrez'den bir haber var mı? Fatih Tekke tekrar gündeme gelebilir mi? Teofilo şu an ülkesinde kiliseye gidiyormuş ve antrenman yapıyormuş. Ya top oynayamaz ya da gelir parasını verip gider. Üçüncü bir yol yok. Şenol Hoca daha listeyi vermedi. Yekta'nın fiyatı uyarsa bizim için avantaj çünkü Rizeli, bizim oralı. Fatih Tekke gündemimizde yok. O dosya kapandı. Devre arasında transfer olacak ama üç kişi almayız. Transfer yapmış olmak için yapmayacağız.

 

İyi yönetim=Başarı!

Anadolu devrimi, Anadolu ihtihali, zihinsel değişim... Türk futbolunda bu gibi yorumlar son günlerde moda oldu. Siz ne düşünüyorsunuz? Anadolu takımlarında iyi yönetilenler bu işi iyi yapıyorlar. Kayserispor'da Süleyman Hurma işi iyi biliyor. Bursa zaten şampiyonluktan dolayı takımını aynen korudu. Gaziantepspor'da Tolunay Kafkas çok iyi bir hoca. Fena olmayan bir takımı var. Bizi sayarsak dört. G.Birliği eskisi gibi değil. Manisaspor da kıpırdanma var. İstanbul BŞB'nin seyircisi olsa daha farklı olur.

TEK ADAY OLMAK MESULİYETLİ İŞ!

Trabzonspor başkanlığı için adaylık için resmi başvurunuz 252 imza ile birlikte Divan Başkanlık Kurulu'na gönderildi. Tek aday olmak nasıl bir duygu? Tek aday olmanın mesuliyeti fazla. Hata yapmaman lazım, iyi yönetmen lazım. Taşırız diye düşünüyorum yönetimle beraber. Futbolda şöyle birşey var. Saha sonuçları iyi olunca senin her şeyin iyi olarak görünüyor. Ama tersi olunca bir anda sen de kötü oluyorsun. Türkiye'de çark ne yazık ki böyle dönüyor...

 

Dün adaylık için başvuruyu resmen yaptınız.. Yönetim listenizde kimler var? Yüzde 50-60'ı belli listenin. (Necmettin Aytekin, Coşkun Çebi, Mehmet Tunç, Nevzat Şakar, Hasan Yener, Temel Kazancıoğlu, Recep Denizer, Emin Kahraman.) Maç varken ne takımı ne de basını kongre havasına sokmak istemiyorum. Bunu başardığımı zannediyorum.

Yeni asbaşkanınızı seçerken neye dikkat ettiniz? Nevzat Şakar kim? Nevzat'ı (Şakar) ben eskiden beri tanırım. Bu işi seven biri. Trabzon'da da sevilen biri. Eski arkadaşız, babası da babamın arkadaşı. Ben herkesle çalışabilen bir başkanım. Kendisi Trabzon'u iyi bilir. Bu önemli bir avantaj. Buranın ticari anlamda önemli bir simasıdır.

 

 İki önemli yöneticiniz ayrıldı. Hayrettin Hacısalihoğlu ve Mahmut Aksu..

İstifa tek taraflı bir müessesedir. İstifa hakkı her zaman vardır. Ben gidiyorum diyene, niye diye sormam. Hayrettin Bey sevdiğimiz bir arkadaşımız. Yönetim anlayışımıza uymuyorsa niye diye soramam, kendi tercihidir. Mahmut benden geçen sene izin istedi, 'Bana bu dönem izin vereceksin' dedi. Yine de koşturuyor. Mesala şu an Gaziosmanpaşa 'dan birini almaya çalışıyor. Yani bizimle ve bizimle olmaya da devam edecek.

Şampiyonluk potasına girdi mi Trabzonspor?

Matematiğe bakarsak en yakın rakibinin 5 puan önündesin. Matematik olduğu sürece ancak temenni edebilirim. Üç büyüklerle maçlarımızı İstanbul'da oynayacağız. Ama sizin de yakından bildiğiniz gibi 'Bize her yer Trabzon' Ama var mı örneği bir Anadolu takımı gelsin İstanbul'da 60 bin kişiye oynasın. Çok özel bir yeri olabilen bir şey Trabzonspor. Böyle başka bir şey de yok.

 

 Şampiyonluk ne kazandıracak Trabzon'a... İtibar. Ekonomi alır başını gider. Futbolcuların değeri alır başını gider. Dünyada tanınırsın stadın büyür, dolar. Sponsporlar randevu istemeye başlar. Oyuncu gitmek istemez. Kalmayı tercih eder. Şampiyonlar Ligi'nde oynarsınız, ekonomik gelirleriniz sizi uçurur. İnşallah şampiyon olarak Trabzonspor'u bu büyük organizasyona taşırız.

Beşiktaş-Bursaspor maçında yine kötü olaylar çıktı? Neler hissettiniz?

Keşke seyirci almasalardı, çözemediğin bir şeyi zorlamayacaksın. El sıkışmakla kardeşlik barış olmaz. Bir süre daha böyle kalmalıydı. Bence yeni yasadan önce mevcut yasayı uygulamak önemli. Uygulayabilirsen olur. Böyle bir maç öncesi acaba ilgili birimlere bu karşılaşmanın önemi, iki takım arasındaki husumet iyi şekilde anlatıldı mı? Ekstra, daha büyük tedbirler alınır mı diye düşündüm. Bu benim kendi fikrim tabii.

 

Beşiktaş Başkanı "Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı geçtik" dedi. Trabzon'un T'sinden bile bahsetmedi? Siz ne düşünüyorsunuz?

Onlar belki Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş olarak kendi aralarında yarışıyorlar. Yani İstanbul ili içinde. Ligler ise Türkiye sathında oynanıyor. O açıdan söylemiştir belki de Yıldırım. Daha ikinci yarı var, kupalar var, maçlar var.. İyi bir takımı var Beşiktaş'ın. Quaresma sakat. Böyle büyük isimlerin sakat olmasına üzülüyorum. Guti de bizim Sarıyer otobüsüne çarpmış. Allah korumuş. Yıldırım, İstanbul ili için demiştir, onu kastetmiştir herhalde.

Taraftar soruyor ben de size soruyorum. Ceyhun ve Selçuk İnan takımda kalacak mı?

Selçuk'u Antalya kampında bitiririz diye düşünüyorum. 'Ailemle de konuşacağım' dedi. Fenerbahçe ya da başka bir takımla ilgili bir durum yok ortada. Menajeri Fenerbahçeli ama öyle bir şey yok. Ama Selçuk Trabzon'da Selçuk oldu. O da bunu kabul ediyor. Ceyhun'un ise opsiyonu var. Yani bir yıl daha bizimle. İki futbolcu da imzayı atacak. Bu konuda bir sorun yok.

 

Brezilyalı Jaja için fikriniz?

Jaja çok yetenekli. Çok güçlü. Tatil zamanları çok gezen bir futbolcu. Sözleşme yaparken, '15 milyon euro getirirsem giderim diye bir madde yazdırdı' biz de olur dedik. 15 milyon euro iyi para. Getirsin hemen gider. Vermezsem döverler adamı.

Yattara ile sözleşme yenilecek mi? Gineli sizce niye eski performansından uzak? Eski Yattara'yı bulamazsın çünkü onun yerinde oynayacak birkaç adam var. Çok çalışması lazım. Bazen 1-2 hareket yapıyor, geldi diyorsun. Devre arasında konuşacağımız konulardan biri bu. Takımda en çok kazanan oyuncu.Yattara için iki durum var: Biri para, ikincisi Şenol Güneş'in kararıdır.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener İstanbul Büyükşehir Belediye maçı için de, "En az 60 bin kişi bekliyorum" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler