Sadri Şener davası başladı!

Trabzonspor Kulübü Yönetimi'nin şikayeti üzerine, 'Güveni kötüye kullanma' ve 'Özel belgede sahtecilik' suçlamalarıyla hakkında dava açılan Trabzonspor eski başkanlarından Sadri Şener’in yargılanmasına başlandı.Trabzon 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen

Sadri Şener davası başladı!

Trabzonspor Kulübü Yönetimi'nin şikayeti üzerine, 'Güveni kötüye kullanma' ve 'Özel belgede sahtecilik' suçlamalarıyla hakkında dava açılan Trabzonspor eski başkanlarından Sadri Şener’in yargılanmasına başlandı.

Trabzon 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına Sadri Şener katılmazken, tarafların avukatları Fuat Göktaş ve Mehmet Şentürk hazır bulundu.
Trabzonspor Kulübü’nün avukatı Fuat Göktaş, Sadri Şener’den şikayetçi olduklarını belirterek “Beyanlarımızı aynen tekrarlıyoruz. Şikâyetçiyiz. Sahteliği iddia edilen ve adli emanette bulunan bir takım evraklar 2012 yılında aynı tarihte düzenlenmesine rağmen geçmişe yönelik olarak düzenlenmiştir. Bu nedenle bu evraklar aynı tarihte yazılıp yazılmadığı, aynı kişinin eli ürününün olup olmadığı, aynı bilgisayardan çıkıp çıkmadığı hususları araştırılmalıdır” dedi.

Duruşmaya katılmayan Sadri Şener’in avukatı Mehmet Şentürk ise müşteki vekil avukatının taleplerinin hukuka uygun olmadığını belirterek “Müşteki vekilinin talebinin hukuka uygunluğu yoktur. Sahteciliğin hangi usul ve esaslarda yapılacağı bellidir. Önemli olan belgelerin gerçek durumu yansıtıp yansıtmadığı üzerinde tahrifat yapılıp yapılmadığıdır. Yazıların eski ya da yeniliği gerçeği yansıtmaz, biraz da evrakların saklandığı ve bulunduğu ortamla alakalıdır. Müvekkilim gelecek celseye katılacaktır” diye konuştu.

Mahkeme hakimi taraf avukatlarının talep ve savunmalarının ardından duruşma 25 Kasım tarihine erteledi.

Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu geçen yıl yaptığı suç duyurusunda, Sadri Şener’in kulüp başkanlığı yaptığı tarihlerde 'hukuki danışmanlık' adı altında usulsüzce ödemeler yaptığını iddia etmişti. Bunun üzerine Trabzon Cumhuriyet Savcılığı yürütülen soruşturma sonrasında Başkan Şener'in, 'güveni kötüye kullanma' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlamasıyla TCK’nın 155/2, 53/1 maddeleri gereği yargılanmasını talep etmişti. Ardından Şener hakkında kulüp başkanlığı yaptığı dönemlerde 'hukuki danışmanlık' adı altında yapılan bazı ödemelerde usulsüzlük yapıldığı ileri sürülerek dava açılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler