"Sabrımız bitti kaybederseniz...."

 İtalya ikinci ligi Serie B'de mücadele veren ve üçüncü lige düşme riskiyle karşı karşıya olan Ascoli takımı taraftarları, tartışma yaratan bir protesto gerçekleştirdi. Takımlarının lig düşme riski olmasını hazmedemeyen taraftarlar, önceki gece Ascoli'nin

"Sabrımız bitti kaybederseniz...."

 

İtalya ikinci ligi Serie B'de mücadele veren ve üçüncü lige düşme riskiyle karşı karşıya olan Ascoli takımı taraftarları, tartışma yaratan bir protesto gerçekleştirdi.
 
Takımlarının lig düşme riski olmasını hazmedemeyen taraftarlar, önceki gece Ascoli'nin antrenman alanı Citta Ascoli Stadyumu'na girdi ve orta sahayı, hristiyanlık inanışında mezarların başucuna dikilen haçlarla doldurarak, yeşil sahayı mezarlığa çevirdi. Haçların 11 tane olması dikkat çekti. Bununla da kalmayan taraftarlar, sahayı çeviren tellerin üzerine "Sabrımız tükendi. Ya ligde kalın, ya da şiddete hazır olun" yazılı pankart bıraktı. 
 
SIRBİSTAN'DA AYNI OLAY YAŞANMIŞTI 
 
Son altı maçı kaybeden Ascoli oyuncuları, taraftarın protestosu karşısında neye uğradığını şaşırdı. Yönetimden henüz bir açıklama yapılmazken, olay hakkında güvenlik güçleri tarafından soruşturma başlatıldı.  Geçtiğimiz hafta sonu, Serie B'den düşmesine kesin gözüyle bakılan Vicenza da taraftar tepkisinin odağı oldu. Vicenza-Empoli maçı sırasında, takımının iyi oyun çıkaramaması üzerine kontrolü kaybeden bir grup Vicenza taraftarı, yeşil sahaya girerek maçın 15 dakika süresince durdurulmasına neden oldu. Güvenlik güçlerince taraftarların sahadan çıkarılmasıyla maç devam etti ancak Vicenza maçı 5-1kaybetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor