Rusya'da şikeye 6 yıl hapis !

Rusya'da şikenin cezası 6 yıla kadar hapis olacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Duma Başkanı Birinci Yardımcısı Aleksandr Jukov, yeni şike yasasında sert ceza uygulamaları öngörüldüğünü kaydetti. Rusya Olimpiyat Komitesi Başkanlığı görevini de yürüten Ju

Rusya'da şikeye 6 yıl hapis !

Rusya'da şikenin cezası 6 yıla kadar hapis olacak.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Duma Başkanı Birinci Yardımcısı Aleksandr Jukov, yeni şike yasasında sert ceza uygulamaları öngörüldüğünü kaydetti. Rusya Olimpiyat Komitesi Başkanlığı görevini de yürüten Jukov, "Yaptırımları artıran yasa tasarısı hazır.

 

Sert yaptırımların olmaması, şike olaylarının geniş kapsamda araştırılmasına engel oluyor. Şu anda hazırladığımız yasa, vakaların daha geniş, titizlikle incelenmesi ve araştırılması için güvenlik asayiş soruşturma çalışmalarını da kapsamına almakta. Duma'nın sonbahar toplantısında konu ele alınacak" dedi.

 

Sovetski Sport gazetesine konuyu değerlendiren Rusya Futbol Federasyonu'na bağlı Bilirkişi Konseyi Başkanı Anzor Kavazaşvili, yeni şike yasasında suçluların 6 yıla kadar hapis cezası verileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor