Rüştü bizde olsa şampiyonduk!

OĞUZ ÇETİN: Puan olarak geride ama F.Bahçe futbol açısından daha önde. Daha rahat gol buluyor. Zor maçları lehine çevirebiliyor. Trabzon’da da takımdaşlık ruhu çok yüksek. Ne olacaksa 2-3 haftada belli olurTrabzon’un kadrosu biraz daha dar. Neticeyi değiş

Rüştü bizde olsa şampiyonduk!

OĞUZ ÇETİN: Puan olarak geride ama F.Bahçe futbol açısından daha önde. Daha rahat gol buluyor. Zor maçları lehine çevirebiliyor. Trabzon’da da takımdaşlık ruhu çok yüksek. Ne olacaksa 2-3 haftada belli olur

Trabzon’un kadrosu biraz daha dar. Neticeyi değiştiren oyuncular sürekli oynuyor ve üst düzey performansları var. Tarafların oynayacakları maçların zorluğu eşdeğer.

Fenerbahçe, oyunsal anlamda gol noktalarına daha rahat gidebiliyor. Futbola baktığınız zaman da Fenerbahçe daha avantajlı. Zoru kolaya çevirerek ilerliyor. Trabzonspor takım içindeki kilit oyuncuların müthiş performansıyla bugüne kadar geldi. Belki burada bir sıkıntı olur. Motivasyon iki takımda da aynı. Maç sayısı azaldıkça motivasyon daha da yükselecek. Bence Trabzonspor açısından en önemli faktör, takım içinde yakalanan takımdaşlık. Oyuncuların takıma bağlılığı çok yüksek. Fener’i Fener yapan ise devre arasından sonraki oyuncuların arasındaki birliktelik. Aslında iki takımda da aynı durum var. Çoğu açıdan eşdeğer iki takımdan bahsediyoruz. Sadece Fener daha kolay gol buluyor.

 

“HATA YAPAR GİDER”

Yine de bu işin garantisi yok. Lig öyle bir durumda ki puan avantajı bulunan Trabzon hata yapmadığı takdirde şampiyon olabilecek. Onun için bugün bazı şeyleri önceden söylemek doğru olmaz. Kalan maçlarda gol atan, 3 puanı alan bu işi götürecek. 2-3 hafta çok kritik. Şampiyon olacak takım son haftaya kalmaz. Ne olucaksa şu 2-3 haftada olur. Hata yapan gider. Puan puana olunca ikili averajda Fenerbahçe öne geçiyor.

‘Burak’ın sözleri çok anlamlı’

“Burak Yılmaz’ın, Galatasaray maçından sonraki açıklamaları çok güzel. “Biz olamazsak Fenerbahçe’yi tebrik edeceğiz” dedi. Bunlar çok önemli. Türkiye’de buna ulaşmamız lazım. Ligde bir şampiyon olacak. O yüzden ikinciye saygı duyulmalı. Trabzon o yıl ikinci olarak hayal kırıklığı yaşadı. Yıprandı. O kadro dağıldı. Uzun yıllar bunun etkisi devam etti. En çok üzerinde durmamız gereken konu bu.”

 

‘Rekabetten çok memnunuz’

A Milli Takım’da Guus Hiddink’in sağ kolu olan Oğuz Çetin iki takımın şampiyonluk rekabetinin Ay-Yıldızlı ekibe de olumlu yansıyacağını dile getirdi. Çetin, “İki kulüp çok örnek duruş sergiledi. Biz de milli takım olarak bu rekabetten memnunuz. Umarız önümüzdeki sene şampiyonluğa oynayan takım sayısı 2 değil, 5-6 olur” dedi.

TRABZON'UN İNANCI VAR

HAMİ MANDIRALI: Kadro zaafları var ama buna rağmen insanüstü mücadele ediyorlar. F.Bahçe kadar gücü olmasa da inandıkları, birlikte hareket ettikleri için mücadele ediyorlar. 2-3 haftada düğüm çözülür

Fenerbahçe yıldız oyuncular bakımından daha önde. Trabzon şu ana kadar çok iyi mücadele etti. İyi savaştılar. Trabzon’un kadro zaafı var ama buna rağmen insanüstü mücadele verdiler. 9 puan avantajı yitirip tekrar 2 puan öne geçtiler. Bu bir takım için çok önemli bir gösterge. Müthiş özveri ile çalışıyorlar. Şenol hoca sorunlu oyuncuları kazandı. Çok başarılı oldu. 4-5 takım deneyen Burak, ‘bitti’ denilen Burak en verimli sezonunu yaşıyor. Burnu kırılıyor, kafası yarılıyor, çıkıyor mücadele ediyor. Umut rakip defansı darmadağın ediyor. Egemen’in olgunluğunu konuşmak lazım. Takımın ona saygısı var. Trabzonspor, Fenerbahçe kadar gücü olmasa da inandıkları, birlikte hareket ettikleri için başarılı oluyor. Bence bu 3 maç resmi net şekilde ortaya koyar. Hata yapan gider. Bu sezon Trabzon’un şampiyon olması lazım. Fenerbahçe zaten her sezon şampiyonluğa oynuyor. Ama bu şampiyonluk Trabzon için çok önemli.

 

‘Yıldırım olmasa tepetaklak giderdi’

“Aziz Yıldırım’ın takımın arkasında durması F.Bahçe’yi bu duruma getirdi. Yoksa Fenerbahçe tepetaklak gidiyordu. Geçen sezon Fenerbahçe’nin son maçında kazanması gerekirken Trabzonspor ile berabere kaldı. Artık kimse art niyetli değil. Şu anki tablo çok güzel. İki takım da zirvede. Mutlaka birinden biri şampiyon olacak. Şampiyonluğu kaçırdığımız zaman 5 puan öndeydik. İlla yüzde 100 şampiyon olacağınız diye bir şey yok. İkinciye, emeğine saygısızlık yapmalayım. İkinciyi de alkışlayalım.”

‘G.Antep’e puan kaybedebilir’

“Trabzon daha stresli. Kaybedersem arkada F.Bahçe var diyorlar. Fener bu tabloda puan kaybederse Gaziantep maçında puan kaybeder. Antep çok güçlü takım. Benim Trabzon açısından şampiyonluğun kaybedilmesi ile ilgili bir korkum yok. Bunları oyunculara da anlatıyorum. Sonuçta onlar oynayacaklar. Şampiyonluğu kazanmak istiyorlarsa bunu kendileri yapacaklar.”

NE OLMUŞTU?

 

Hami üzülmüş, Oğuz gülmüştü

Trabzonspor ve Fenerbahçe arasında 1995-96 sezonunda yaşanan şampiyonluk mücadalesinin bir benzeri 15 yıl sonra yeniden yaşanıyor. Ligin bitimine 3 hafta kala 5 Mayıs 1996’da Trabzon’da oynanan maçta ev sahibi ekip Abdullah’ın ilk yarıdaki golüyle öne geçmiş, ancak ikinci yarıda Oğuz Çetin ve Aykut Kocaman’ın golleriyle Fenerbahçe rakibini Avni Aker’de 2-1 yenip liderliği ve devamında şampiyonluğu elde etmişti. O tarihten sonra Trabzon zirveye zaman zaman ortak olsa da mutlu sona bugünkü kadar hiç yaklaşamamıştı.

KAPTANLARIN GÖZÜNDEN 5 MAYIS 1996

OĞUZ ÇETİN: Aşırı motivasyonları bizi mutlu sona taşıdı

“Parreira ile birlikte çok olgun ve sakin oynuyorduk. Trabzon’a maça gittiğimizde bizden puan olarak öndelerdi. Mutlaka kazanmamız gerekiyordu. Ancak maça baktığımızda sanki biz öndeymiş gibi oynuyorduk. Mağlup duruma düştük. Ama bizde yine bir telaş yok. Hocanın karakteri takıma yansımıştı. En önemli faktör sakin olmamazdı. Yenik durumdaydık, ama kendi futbolumuzu oynamaya devam ediyorduk. Trabzon ile aramızdaki en büyük fark, Trabzon’un aşırı motive olmasıydı. Öne geçmelerine rağmen daha fazla gol atma isteği vardı. 1-1 olunca şampiyonluk elden gidiyormuş gibi oynamaları bizim için avantajdı. Trabzon’un o dönemki kadrosu muhteşemdi. O dönem Trabzon’da maç kazanmak mucize gibi bir şeydi”

 

HAMİ MANDIRALI: Rüştü bizim kalede olsa şampiyonduk

“Trabzon’un 1995-96 sezonundaki kadrosu tarihinin en önemli kadrosuydu. Aslında biz Fenerbahçe maçına gelmeden önce şampiyonluğu Van maçında kaybettik. Arada 5 puan fark vardı. Van’a kaybedince 2 puan kaldı. Fenerbahçe maçında müthiş oynadık. Hatta şöyle diyorum, kalecileri değiştirseydik (Trabzon’un kalesinde Türk vatandaşlığına geçip Metin Mert adını alan Müller vardı) şampiyon biz olurduk. Rüştü inanılmaz kurtarışlar yaptı. Boş kaleye goller kaçırdık. Bizim açımızdan o maçın kaybedilmesi büyük bir yıkım oldu. Futbolda bunlar olağan şeyler. Takdiri ilahi. Olmayacaksa olmuyor.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor