Rus Devi'nden Burak formülü

Avrupa'nın büyük kısmında transfer dönemi kapansa da, sahnenin Rusya ligi takımlarına kaldığını söylemek yanlış olmaz. Şubat ayı sonuna kadar transfer şansı olan Rus ekipleri, transfer çalışmalarını harıl harıl sürdürürken Avrupa futbolunun önde gelen isi

Rus Devi'nden Burak formülü

Avrupa'nın büyük kısmında transfer dönemi kapansa da, sahnenin Rusya ligi takımlarına kaldığını söylemek yanlış olmaz. Şubat ayı sonuna kadar transfer şansı olan Rus ekipleri, transfer çalışmalarını harıl harıl sürdürürken Avrupa futbolunun önde gelen isimleri için ciddi rakamlar ödemeye hazırlanıyorlar.

Transfer çalışmalarını en ciddi şekilde sürdüren takımlardan biri olan Zenit ise, Juventuslu Milos Krasic'i Rusya'ya geri döndürmeye ikna edemeyince yeni bir isme yöneldi. İtalyan teknik direktör Luciano Spalletti'nin yeni hedefi, Lazio'dan kiralık olarak Inter forması giyen Mauro Zarate.

Inter formasıyla sezona istediği gibi başlayamayan, teknik direktörlüğe Claudio Ranieri'nin gelmesinin ardından tamamen arka plana düşen Arjantinli yıldızın, yol ayrımında olduğu uzun zamandır konuşulurken en ciddi takım Zenit olarak görünüyor.

Yıldız oyuncuyu Şubat ayında kadrosuna katmak isteyen Rus ekibi, Trabzonspor'un Burak Yılmaz'ı transfer ederken kullandığı yöntemi kullanmayı planlıyor.

Öncelikle Lazio ve oyuncuyla anlaşmayı planlayan Zenit, daha sonra Inter'in kiralık sözleşmesini feshetmesi için çalışmalara başlayacak.

Inter'e kiralık sözleşmesini fesh etmesi için küçük bir meblağ ödemeyi planlayan Rus ekibi, böylelikle Zarate için kiralık sözleşmesinin bitiş tarihi olan Haziran ayına kadar beklemek zorunda kalmayacak. 

Zarate'nin yüklü kontratından kurtulmak ve iyi bir gelir elde etmek isteyen Lazio'nun hücum oyuncusunun satışına sıcak baktığı bilinirken, Inter'in de yeterince faydalanamadığı oyuncu için çok zorluk çıkarmaması bekleniyor. İtalyan futbolunun önemli isimleri arasında olan Spalletti'nin Zenit'in teknik direktörü olması da transferi kolaylaştırabilecek bir diğer faktör olarak gözüküyor.

TRABZONSPOR BURAK YILMAZ'I NASIL TRANSFER ETMİŞTİ?
Zenit'in başına gelen olayın bir benzeri 2009-2010 sezonunun devre arasında Trabzonspor'un başına gelmişti. Fenerbahçe ile Gökhan Ünal'a karşılık 3 milyon euro ve Burak Yılmaz karşılığında anlaşan bordo mavililer, Eskişehirspor'da kiralık olarak görev yapan Burak'ı devre arasında kadrosuna katmak için kırmızı siyahlılara fesih bedeli ödemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor