RTÜK: İyi uykular çocuklar!

TFF'nin "haydi bayanlar ve çocuklar maçlara” uygulaması tartışmalara neden olmaya devam ediyor.RTÜK : İyi uykular çocuklarTFF : İyi maçlar çocuklarFutbol Federasyonunun bu sezonla ilgili “haydi bayanlar ve çocuklar maçlara” projesi  beraberinde büyük tart

RTÜK: İyi uykular çocuklar!

TFF'nin "haydi bayanlar ve çocuklar maçlara” uygulaması tartışmalara neden olmaya devam ediyor.

RTÜK : İyi uykular çocuklar
TFF : İyi maçlar çocuklar

Futbol Federasyonunun bu sezonla ilgili “haydi bayanlar ve çocuklar maçlara” projesi  beraberinde büyük tartışmaları da getirdi.

Uzmanlar 12 yaş altı çocukların futbol federasyonu tarafından maçlara davet edilmesiyle ilgili olarak çekincelerini dile getirmeleri projenin yeniden gözden geçirilme ihtimalini doğurdu. Bu uygulamanın RTÜK’ün ekim 2010 tarihinde başlattığı “İyi uykular çocuklar projesi” ile çelişmesi dikkat çekti. Çocukların RTÜK’ün başlattığı uygulamayla 21.30’da uykuya davet edilmesine karşılık, federasyonun önemli bir kısmının geç saatlerde oynanan müsabakalarla ilgili çocuklara “haydi çocuklar maçlara” diyerek maçlara davet etmesi çocukları ve aileleri arada bıraktı.

Örneğin yarın oynanacak olan Fenerbahçe – Manisaspor maçı için sarı-lacivertlilerde bayanlar ve çocukların müsabakayı ücretsiz izleyecek olmalarına karşılık maçın 22.00 gibi geç bir saatte bitecek olması aileleri zor durumda bıraktı.

TFF’nin bayanlar ve çocuklara yönelik bi projesini “Dünyada bir ilk” olarak duyurmasına rağmen projede değişikliğe gidilebileceği öğrenildi. Ortaya çıkan bu iki farklı uygulama “peki şimdi çocuklar ne yapacak ?” sorusunu gündeme getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler