Ronaldo'ya çılgın teklif

Bir süredir yıldız futbolcunun menajerleriyle temas halinde olan Real Madrid yönetimi, 5 yıllık maliyetiyaklaşık 155 milyon avro civarında olan bir sözleşme teklifinde bulundu. Bu, Ronaldo'nun vergikesintisi sonrasında yıllık 15 milyon avro kazanarak futb

Ronaldo'ya çılgın teklif
Bir süredir yıldız futbolcunun menajerleriyle temas halinde olan Real Madrid yönetimi, 5 yıllık maliyetiyaklaşık 155 milyon avro civarında olan bir sözleşme teklifinde bulundu. Bu, Ronaldo'nun vergikesintisi sonrasında yıllık 15 milyon avro kazanarak futbol tarihinin en kârlı anlaşmasına imza atacağı anlamına geliyor.
 
Yalanlamıştı
 
Geride kalan dört sezonluk Real Madrid macerası boyunca çıktığı 199 maçta 201 gole imza atan Ronaldo, Perşembe günü Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Real Madrid ilesözleşme yenilediğim yönündeki haberler doğru değil." diyerek kafalarda soru işaretleriyaratmıştı. Günler öncesinde de bir açıklamasındaİspanyol ekibinde sözleşmesinin sonuna kadar kalma niyetinde olduğunu vurgulamıştı. 
 
Ronaldo, Mayıs ayında Portekiz Milli Takımı'nın Rusya ile oynadığı Dünya Kupası eleme maçısonrasında basın mensuplarının geleceği hakkındaki sorularını şöyle yanıtlamıştı: "Henüz kimseyle konuşmadım. Ama yeni sözleşme konusunda anlaşacağımızı düşünüyorum. Şu an için milli takıma odaklanmış durumdayım. Mourinho'nun gidişi beni endişelendirmiyor. Beni endişelendiren tek şey Real Madrid ve benim geleceğimdir."
 
UNITED ÇOK İSTEKLİ AMA...
 
Henüz ortada resmi bir teklif olmasa da, Manchester United yönetiminin Cristiano Ronaldo'yu takıma geri kazandırma rüyası sürüyor. 
 
Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ve Manchester United'ın eşleşmesiyle birlikte Ronaldo'nun sık sık yapmış olduğu açıklamaların yanı sıra eski takımına attığı gol sonrasında sevinçgösterisinde bulunmaması, yıldız futbolcunun İngiliz devine geri dönmek isteyebileceğişeklinde yorumlanmıştı. 
 
Tribünler tarafından da Old Trafford'da çok iyi karşılanan Ronaldo, eski takımı hakkında da duygusal açıklamalar yaparak geri dönüşüne bir anlamda açık kapı bırakmıştı. İşte Unitedyönetiminin, bu transfer için tutunduğu en büyük umut, Ronaldo'nun bu isteği.
Ancak gerçekleri de göz ardı etmemek gerekiyor. Real Madrid yönetimi, Ronaldo'yu bırakmayıkesinlikle düşünmüyor. Kısacası United için bu transfer şimdilik neredeyse imkansıza yakın.
 
Şu an yılda 10 milyon avro kazanıyor
 
2009 yazında Florentino Perez'in yeniden başkan seçilmesiyle Manchester United'dan 94 milyon avro karşılığında transfer edilen Cristiano Ronaldo şu anda vergi kesintilerinin ardından yılda yaklaşık 10 milyon avro kazanıyor. Ronaldo transfer edildiğinde, 'Beckham Yasası' olarak da bilinen, İspanya'da 10 yıldan az yaşayan ve haftalık geliri 120 bin avronun üzerinde olan yabancı uyrukluların %45 yerine %23'lük bir vergi kesintisine tâbi tutulmaları yönündekiyasa halen geçerliydi. Hatta 2003'te yine Manchester United'dan transfer edilen David Beckham, bu yasadan ilk faydalananlardan birisi olmuştu.
 
31 milyon avro vergiye gidecek
 
İspanyol hükümeti son düzenlemelerle birlikte bu uygulamayı kaldırarak, vergi kesintisini%52'lik bir orana çıkarttı. Yani Real Madrid, Portekizli yıldızla yıllığı net olarak 15 milyon avrodan anlaşması halinde 5 yıl için tam 31 milyon avroluk bir vergi ödemek zorunda kalacak. 
 
Öte yandan Madrid için Cristiano Ronaldo'yu takımda tutmak son derece büyük bir önem taşıyor. Neymar'ı Barcelona'ya kaptıran, İlkay Gündoğan ve Robert Lewandowskitransferlerinde bir türlü aşama kaydedemeyen, diğer transfer hedefleri Sergio Agüero ileRadamel Falcao için yürüttüğü girişimler sonuçsuz kalan, Gareth Bale'ın yüksek maliyetinedeniyle transferden vazgeçme noktasına gelen yönetim, Ronaldo'yu da kaybederse kulübe ciddi bir prestij kaybı yaşatacağının farkında.
 
Perez sinyali vermişti
 
Başkan Florentino Perez, son seçimlerin ardından Portekizli yıldızı takımda tutma isteğini şu sözlerle yeterince açık bir şekilde dile getirmişti: "Real Madrid'i Cristiano Ronaldo'nun etrafında yapılandırmak ve onu dünyanın en çok kazanan oyuncusu yapmak istiyorum." KısacasıMadrid yönetimi, Ronaldo'nun mali isteklerini karşılamaya ve onu dünyanın en çok kazananoyuncusu yapmaya hazır. İmzalanacak yeni sözleşmeyle birlikte yıldız futbolcu Barcelona'da yılda 13 milyon avro kazanan Lionel Messi, Monaco'dan yılda 14 milyon avro kazanacak olan Radamel Falcao'yu ve Anzhi'den yıllık 20 milyon avro kazanan ama sözleşmesi üç yıllık olan Samuel Eto'o'dan çok daha kârlı bir anlaşmaya sahip olacak.
 
Tek pürüz var
 
Anlaşma önünde şu anda tek bir engel var. Ronaldo'nun imaj haklarının %60'ı kendisinin, %40'ı ise kulübün elinde. Portekizli yıldızın bu oranı yeni sözleşmeyle biraz daha yukarıçıkarmak istediği konuşuluyor. Hatta Ronaldo'nun son attığı ve henüz ortada bir anlaşmaolmadığını belirttiği Tweetin menajer Jorge Mendes'in kulüp üzerinde baskı kurmak adına kurduğu bir taktik olduğu düşünülüyor. Taraflar arasında bu ufak engelin de aşılması vegelecek haftalarda resmi imzaların atılması bekleniyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor