Roberto Carlos'un diplomasında kriz

Roberto Carlos'un diploması teknik direktörlük için gerekli olan Pro-Lisansı karşılamadığı iddialarına Sivasspor Kulübü Başkanvekili'nden yanıt geldi. Sivasspor Kulübü Başkanvekili Erdal Sarılar, " Roberto Carlos'un teknik direktörlük diplomasının geçersi

Roberto Carlos'un diplomasında kriz
Roberto Carlos'un diploması teknik direktörlük için gerekli olan Pro-Lisansı karşılamadığı iddialarına Sivasspor Kulübü Başkanvekili'nden yanıt geldi.
 
Sivasspor Kulübü Başkanvekili Erdal Sarılar, " Roberto Carlos'un teknik direktörlük diplomasının geçersiz olduğu" yönündeki iddialara ilişkin, " Roberto Carlos'un sahaya inmesinde, teknik direktörlük yapmasında hiçbir sıkıntı yok" dedi. 
 
Sarılar, yaptığı açıklamada, Carlos'un, teknik direktörlük diplomasını Peru'dan almasının herhangi bir sorun teşkil etmediğini, bu ülkenin de FIFA üyesi olduğunu belirtti. 
 
Peru'dan alınan diplomanın sadece Güney Amerika ülkelerinde geçerli olması gibi bir durumun da söz konusu olmadığını vurgulayan Sarılar, " Güney Amerika'da geçerli olduğu yalan. FIFA dünyanın her yeridir. Peru'da kolay alınıyorsa, adam almış. İsterse gider  Özbekistan'dan da alabilir" diye konuştu. 
 
Carlos'un teknik direktörlüğü ile ilgili bir sıkıntı olmadığını savunan  Sarılar, şunları kaydetti: 
 
" UEFA'nın Peru'dan alınan diplomayı kabul etmemesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil. Burada problem, Türkiye'de teknik direktörlük yapabilmesi için pro-lisans sahibi olmak gerekiyor. Hocamız, pro-lisansı doldurmamış. Pro-lisansı doldurmak için 5 yıl üst üste teknik direktörlük yapmak gerekiyor. Tff, bugün ilgili kurullarında konuyu görüşecek. Talimatta değişiklik yapılabilir.  Roberto Carlos'un sahaya inmesinde, teknik direktörlük yapmasında hiçbir sıkıntı yok."  
 
Sarılar, Carlos'un takımdan ayrılmasının da söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor