Rizespor'dan bir garip şike açıklaması!

Ç.Rizespor Başkan vekili Halim Mete, yaklaşık 15 günden buyana Rıza Çalımbay ve transfer komitesi ile birlikte transfer çalışmalarını filen başlattıklarını vurgulayarak şu ifadelere yer verdi.VİP İsimler Kadroya Katacağız“ Giden 15 futbolcumuzun yerine bu

Rizespor'dan   bir garip şike açıklaması!

Ç.Rizespor Başkan vekili Halim Mete, yaklaşık 15 günden buyana Rıza Çalımbay ve transfer komitesi ile birlikte transfer çalışmalarını filen başlattıklarını vurgulayarak şu ifadelere yer verdi.

VİP İsimler Kadroya Katacağız

“ Giden 15 futbolcumuzun yerine bu sayıya yakın futbolcu transfer edeceğiz. Rıza hocanın bize sunduğu isimler ile görüşmelerimiz devam ediyor. Taraftarımız merak etmesin. Güçlü bir kadro kuracağız. Bolu kampı öncesi 1-2 futbolcu harici transferlerimizi gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki hafta içi resmi imzalar atılmaya başlar. Geçtiğimiz sezon PTT 1.ligde oynamamızdan ötürü başta Galatasaray ve Beşiktaşkulüplerinden bize teklif edilen bazı VİP isimleri kadromuza katmamıştık. Malumşimdi süper ligdeyiz. Üç büyüklerden kadrolarına düşünülmeyen futbolcularıbünyemize katacağız. İsim olarak açıklama yapmıyorum, sadece yeşil-mavili taraftarlara şunu rahatlıkla söyleyeyim ki bu takımlarda top koşturan ve ah keşke Ç.Rizespor forması giyse dediğiniz bir çok üst düzey futbolcular önümüzdeki sezon Rize’de olacak” şeklinde konuştu.

Basında Haklı, Bizde Haklıyız !

Başkan vekili Mete ayrıca görsel medyada ve yazılı basında çıkan transferler için yüzde 80’ninin hayali olduğunu, bu isimleri yazan gazetecilerinde kısmen haklı olduğunu belirterek ; “Maalesef o sayfalar bir şeylerle dolacak. Bizim taraftan bilgi gelmiyor, hal böyle olunca sayfalar veya ekranlarda bir şeyler yazılıp, çizilecek, söylenilecek. Bizim tarafa dönecek olursam bizde haklıyız. Transferi gündemde olan bir futbolcunun ismi açıklandığında o topçunun değeri yukarı fırlıyor, kulüp zarar görüyor. Dolaysıyla taraftarlarımızdan anlayış bekliyoruz” cümlesini kullanırken, son günlerde Trabzonspor ile sözleşmeleri devam eden Alanzinho, Colman ve Sapara ile ilgili hiçbir girişimlerinin olmadığını yazılan bu isimlerin sadece hayal mahsulü ve çekmece haber olduğunu söyledi.

Kongrede Her Şey Masaya Yatacak.. Devamı Sayfa 2'de 

Ç.Rizespor Başkan vekili Halim Mete, bu ayın 19’unda İstanbul Altunizade bulunan iş merkezinde yapacaklarıKongre’de bütün bir sezonun hesabını göreceklerini, yönetim kurulunda fazla bir değişikliğe gidilmeyeceğini, sadece 1-2 yöneticinin yerine yeni isimlerin aralarına katılabileceğini belirtirken, Türkiye Futbol Federasyonu’nun 18 Haziran’da yapacağı Olağan Genel Kurula Ç.Rizespor’u delege olarak Başkan Metin Kalkavan, Halim Mete, Koray Deniz, Aykut Ferah, Ömer Ofluoğlu, Tahir Kıran ve Ekrem Cengiz’in temsil edeceğini söyledi.

Kim Kabahat İşlemişse Cezasını Çekmeli..

3 Temmuz’dan buyana yaşanan şike süreci ve son olarak UEFA, Disiplin kuruluna sevk ettiği iki kulüp hakkında ki düşüncelerini spor yazarı Selim Denizalp ile paylaşan Mete; “ Bu iki kulüp yeniden cezalandırılırsa Türk futbolu yeniden kaosa gider. Neticede TFF ve Türk yargısı kararını daha önce vermişti. Yalnız, kim kabahat yapmışsa, bu pis işlere bulaşmışsa buna Ç.Rizespor’da dahil ( Allah’ıma şükürler olsun ki hiçbir zaman harama el uzatmadık ) cezasını çekmeli. Futbol temiz kalmalı, sahada oynanmalı, maç bitiminde sahadan iki takımda dostça ayrılmalı, bakınız geçen sene son maçta evimizde şampiyonluk maçında Akhisar Belediye takımına son dakikada yediğimiz gol ile kaybettik. Tüm Rize ağladı, Başkanımız Metin Kalkavan, maç sonu soyunma odasına inerek rakip takımı tebrik etti, kutladı. Metin bey o gün için taraftarlarından tepki aldı, fakat kaybederken, çok şeylerin kazanıldığı daha sonra ortaya çıktı. Katıldığımız her toplantına bu fair-Play anlayış takdir ediliyor. Tüm Türkiye Metin beyin bu olgun harekatını hala konuşuyor. Geçen ay Ankara’da düzenlenen Akhisar Tiç.Odası toplantısında aradan bir yıl geçmesine rağmen bu olay konuşuluyor, Rize şehri her şeyiyle Türkiye’ye örnek olmuştur. Başbakanı ile, sanayicisi ile, iş adamı ile, sanatçısı ile. Türkiye’ye laik olan bir şehir , dünyanın neresinde olursa olsun yaşayan tüm Rizelileri laikiyle temsil etmeye devam edeceğiz, örnek olacağız bundan kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

Yabancı Oyuncu Sayısı

Ç.Rizespor Başkan vekili Halim Mete, son olarak süper ligde yabancı sayısının kademeli olarak aşağıya düşürülmesinin yerinde bir karar olduğunu, bu sene uygulanacak olan 6 + 4 sayısının gelecek yıllarda dahada aşağıya çekilebileceğini ,futbolun bir temaşa oyunu olduğunu bu bağlamda dışardan gelen bazı üst düzey kaliteli yabancıoyuncuların reyting aldığını, kaliteli yabancı futbolcuya her zaman sıcak baktığını, madalyonun tam tersinde ise bir çok kalitesiz yabancı oyuncuların ülkemize gelerek tonlarca para aldığını ve alt yapıdan yetişen Türk oyuncuların önünü kestiğini kaybeden tarafın ülke futbolu olduğunu işaret ederek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler