Rizespor transfer sezonunda neler yaptı?

Çaykur Rizespor'da 2013-2014 sezonu için ilk transfer ve tescil dönemi hareketli geçti. Yeni sezonda kadroda düşünülmeyen 15 isim başka takımlara giderken, gidenlerin yerine takıma 15 futbolcu takviyesi yapıldı.2012-2013 sezonunun tamamlanmasının ardından

Rizespor transfer sezonunda neler yaptı?

Çaykur Rizespor'da 2013-2014 sezonu için ilk transfer ve tescil dönemi hareketli geçti. Yeni sezonda kadroda düşünülmeyen 15 isim başka takımlara giderken, gidenlerin yerine takıma 15 futbolcu takviyesi yapıldı.

2012-2013 sezonunun tamamlanmasının ardından Rizespor’da kiralık olarak forma giyen Uche Kalu ile anlaşmaya varılırken, bir diğer kiralık oyuncu Hossam Hassan ise ülkesine döndü. Kazakistanlı oyuncular David Loria ve Samat Smakov ülkesinin takımı Kairat Almaty’a transfer olurken, Sadrettin Fırat Kocaoğlu ve Çağrı Yarkın Boluspor ile anlaşmaya vardı. Geçtiğimiz sezon Çaykur Rizespor’un Spor Toto Süper Lig’e çıkmasında önemli katkıları bulunan Murat Sözgelmez, Serhat Akyüz ve Mehmet Al Balıkesirspor’a giderken, Şahin Ali Terzi ve Cumhur Yılmaztürk ise Kahramanmaraşspor’a gitti. Yeşil-mavililerin takımda düşünmediği diğer isimler ise; Onur Güney Şanlıurfaspor’a, Çetin Güngör Altay’a, İlyas Çakmak Göztepe’ye, Muhammet Emre Kalkan ise Ofspor’a gitti. Çaykur Rizespor’un golcü oyuncusu Osman Jallow takımdan ayrılarak ülkesine döndü.

Yeni sezon için kadrosuna 4 kaleci transferi yapan Karadeniz ekibi, Warszawa’den Mariusz Pawelek’i, Karşıyaka’dan Necati Yılmaz’ı, Gaziantep’ten Eray Birniçan'ı ve son olarak da Fenerbahçeli kaleci Serkan Kırıntılı’yı transfer etti.

Defans mevkiine de Pandorili Targu Jiu’den Ousmane Viera’yı, FC Bağdat Kulübü’nden Ali Adnan’ı, Atletico Madrid’den Cenk Güvenç’i, Jahn Regensburg’den Koray Altınonay’ı ve Shunsine Stars takımından Godfrey Oboabona’yı kadrosuna dahil etti.
Orta sahaya da dört takviye yapan Çaykur Rizespor, Karabükspor’dan Kağan Söylemezgiller, Blackpool takımından Ludovic Sylvestre, Gençlerbirliği’den Hurşut Meriç’i ve Şanlıurfaspor’dan Kıvanç Karakaş’ı aldı.

Gol yollarında sorun yaşamak istemeyen yeşil-mavililer Sparta Prag’ın golcüsü Leonard Kweuke, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’dan da Tevfik Köse’yi alarak kadrosunu güçlendirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler