Rize'nin yıldızı gözünü Dünya Kupası'na dikti!

Oboabona, yaptığı açıklamada, Dünya Kupası'nda mücadele edecek Nijerya Milli Futbol Takımı'nın formasını giyecek olmanın kendisini heyecanlandırdığını belirterek, "Otoriteler tarafından sürpriz olarak değerlendirse de bizim de dünya kupasını kazanma şansı

Rize'nin yıldızı gözünü Dünya Kupası'na dikti!

Oboabona, yaptığı açıklamada, Dünya Kupası'nda mücadele edecek Nijerya Milli Futbol Takımı'nın formasını giyecek olmanın kendisini heyecanlandırdığını belirterek, "Otoriteler tarafından sürpriz olarak değerlendirse de bizim de dünya kupasını kazanma şansımız var" dedi.

Dünya kupasında, Arjantin, Bosna Hersek ve İran gibi güçlü takımlara karşı mücadele edeceklerini ancak gruptan çıkma şanslarının olduğuna inandığını ifade eden Oboabona,  "Arjantin ve Bosna Hersek önemli oyunculardan kurulu. Bu iki maç çok zor geçecek. İran da yabana atılacak bir takım değil. Bu takımların arasından sıyrılarak adımızı bir üst tura yazdırabiliriz. Gruptan çıkmak güvenimizi artıracağı gibi final yolunda motivasyonumuzu yükseltecektir" diye konuştu.

Messi ve Dzeko gibi oyunculara karşı oynamanın  zor olacağını kaydeden Oboabona, "Messi tartışmasız dünyanın en iyi oyuncusu. Dzeko'da çok değerli. İşimizin kolay olmayacağının farkındayım. Spor Toto Süper Ligin ikinci yarısında Çaykur Rizespor ile çok başarılı maçlar çıkardım. Bu oyunculara karşı elimden gelenin en iyisini yapacağıma inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de geçen sezon uygulanan 6 yabancı sınırlamasının kendileri için zor olduğunu vurgulayan Oboabona, şunları kaydetti:

"Kimi zaman ne kadar sağlıklı ve iyi olursanız olun maçın durumuna göre kadroda kendinize yer bulamayabiliyorsunuz. Ben bu kuralları ve zorlukları bilerek geldim. İkinci yarıda iyi oyunumla birlikte psikolojim de oyunum da yükseldi ama en iyi futbolumu oynayamadım. Bu yıl izlenen Godfrey en iyisi değil, dünya kupasında herkse çok daha iyi bir Godfrey görecek." 

Dünya Kupası'nda Brezilya ve İspanya'nın önemli ekipler olduğunu kaydeden Oboabona, şöyle devam etti:

"Bİrçok takım zorlu yarıştan sonra 2014 Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı. Bizde çok zorlu maçlar yaparak kupaya katıldık. Hiç kimse kolay pes etmeyecektir. Otoriteler tarafından sürpriz olarak değerlendirse de bizim de dünya kupasını kazanma şansımız var. Bu şansı sonuna kadar sürdürmeye çalışacağız. Biz Nijerya olarak buna inanıyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor