Rize'de Korukır 6 oyuncu istiyor

Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor ile anlaşan teknik direktör Engin Korukır, takımın yapısını bozmadan 6 oyuncu transferine ihtiyaçları olduğunu söyledi.Korukır, yaptığı açıklamada, geçen yıl Süper Lig'in kapısından dönmüş bir takımda göreve b

Rize'de Korukır 6 oyuncu istiyor

Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor ile anlaşan teknik direktör Engin Korukır, takımın yapısını bozmadan 6 oyuncu transferine ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Korukır, yaptığı açıklamada, geçen yıl Süper Lig'in kapısından dönmüş bir takımda göreve başladığını belirterek, ''Çok kaliteli isimlerden kurulu bir kadromuz var. Süper Lig'den oyunculara ciddi teklifler var ancak mevcut çatıyı, takım yapısını bozmadan, daha güçlü bir kadro kurmaya çalışacağız'' dedi.

Takımın çatısını bozmaları halinde sorunlar yaşayabileceklerini ifade eden Korukır, ''Takım çatısını bozarsak baştan yapmak zorunda kalırız. Bu da uzun zamanımızı alır. Geçen yıl kiralık olarak görev yapan arkadaşları da kendi kadromuzda görüyoruz. Gelecek yıl da onlarla çalışmak istiyoruz. Takımın yapısını bozmadan 6 oyuncu transferine ihtiyacımız var. Genç takımlardan da bir kaç ismi takıma monte edebilirsek başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.

Geçen sezon Çaykur Rizespor'da orta sahanın gerekli katkıyı sağlayamadığını ifade eden Korukır, şöyle devam etti:

''Çaykur Rizespor'un gol yükü sadece ileride Bikoko, Jallow ikilisinin üzerinde kalmış. Bu şekilde başarıyı yakalamak çok güç. Orta saha oyuncularından sadece amaçsızca koşmaları istenmemeli. Orta saha oyuncusu özgür öldüğü kadar tabelayı değiştirecek güçte de olmalı. Çaykur Rizespor'un tabelayı değiştirecek oyuncu topluluğuna ihtiyacı var. Ancak hatır gönül işi ile de transfer olmaz. Bu sezon alacağımız oyuncular takımın gücünü mutlaka yukarıya taşıyacak oyuncular olacak'' diye konuştu.

-''Yapıcı eleştiriye saygım var''-

Camiadan kendisine yoğun eleştiri geldiğini kaydeden Korukır, şöyle devam etti:

''Eleştirmekte haklılar, her zaman eleştiriye açığım. Ancak eleştirenler bize teslim edilen takımların aldığı derecelere baksınlar. Küme düşme potasında teslim edilen takımlarla yakaladığımız çıkış ortada. Türkiye'de küme düşmekten kurtulan takımların teknik direktörleri değer kazanmıyor. Başarı sadece şampiyonluklarla ölçülüyor. Muhalefet ve eleştiri bizim daha dikkatli çalışmamızı ve özenli olmamıza sağlayacaktır. Yeter ki yapıcı olsunlar.''

Türk futboluna Galatasaraylı Semih Kaya'yı kazandırdığını vurgulayan Korukır, şöyle devam etti:

''Kartalspor'da göreve geldiğimde Semih 16 maçta 15 dakika görev almıştı. Takım iç sahada 8 maçta 4 gol atma başarısı göstermişti. Kartalspor'u bulunduğu durumdan alarak Bank Asya 1. Lig'de tuttuk. Semih 16 maçın tamamında görev aldı. Galatasaray gibi bir takımda bu yıl performansı ile şampiyonluk yaşadı. Benim için futbolcunun kim olduğu hiç önemli değil. Çaykur Rizespor zor bir takım ve Bank Asya 1. Lig yapısına bakıldığında UEFA kriterleri olan bu takım için hafif kalıyor. Bu takımı Süper Lig'e taşımak için bütün gücümüzü kullanacağız. Her geçen gün bize inananların sayısının artacağına yürekten inanıyorum.''

Korukır, Bikoko'ya yurt dışından ciddi teklifler geldiğini, satılması halinde yerine çok daha kaliteli bir oyuncu almak için çaba harcayacaklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor