Rize'de Heliski Heyecanı Başlıyor

 Dünyanın en pahalı sporu olarak bilinen ve Kanada, Alaska ve Alpler'in yüksek kesimlerinde yapılan heliski, son yıllarda Kaçkarlar'da da adından sıkça söz ettiriyor. Elit kayakçıların tercih ettiği bu spor yerli kayakçıların da ilgisini çekmeye başladı.S

Rize'de Heliski Heyecanı Başlıyor

 Dünyanın en pahalı sporu olarak bilinen ve Kanada, Alaska ve Alpler'in yüksek kesimlerinde yapılan heliski, son yıllarda Kaçkarlar'da da adından sıkça söz ettiriyor. Elit kayakçıların tercih ettiği bu spor yerli kayakçıların da ilgisini çekmeye başladı.

Sezonun açılması ile yerli ve yabancı kayakçılar etkinliği ev sahipliği yapan Rize'nin İkizdere İlçesi'ndeki Ridos Termal Otel'e gelerek kaymak için son hazırlıklarını yapmaya başladılar.

 Türkiye'nin en büyük heliski organizasyonuna ev sahipliği yapan otelin sahibi Kasım Ekşi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu spor geçmişte sadece Alaska, Kanada ve Alpler'de yapılıyordu. Artık bu parkura İkizdere de dahil oldu. Son derece pahalı ve adrenalini yüksek olan bu sporu Kaçkarlar'da yapmak için çeşitli ülkelerde ülkemize gelen misafirleri ağırlıyoruz. Bu spor ile Kaçkarlar'ı ve Karadeniz'i tüm dünya tanıyacak. Heliski'de bölgemizin çekiciliği her geçen yıl artmaktadır" dedi.

 Özellikle İkizdere'nin tercih edilmesindeki ana unsurun bölgedeki kar kalitesi olduğunu ifade eden Ekşi "Sporcular aynı zamanda kayaktan sonra Termal havuzları kullanma imkanı buluyor. Son derece zor ve yorucu olan bu sporu yapan kayakçılar kayaktan sonra Termal havuzlara girerek kaslarını yumuşatabiliyor.

Bu yıl ilk kez Türkiye'den de heliski yapmak isteyen kayakçılar da bireysel olarak başvuruda bulunuyor. Şuan ilk grup gelerek otelimize yerleşti. Helikopterler uçuşa hazır. Yılın ilk etkinliğini gerçekleştirmek için son hazırlıklarını yapıyorlar.

Mevsimsel farklılıklar ve kaymalardan dolayı bu yıl önceki yıllara oranla biraz geç başlayan etkinliğin Nisan ayında da sürmesini bekliyoruz. Bu spor artık ülkemizde de yapılıyor. Türk kayakçılarımızı da bu adrenalini ve kayak yapmanın keyfini yaşamaya davet ediyoruz" diye konuştu. -

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler