Rize Yeni Şehir Stadyumu maçlara hazır

Ülkemizde yapılacak olan FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak stadyumlardan Rize Yeni Şehir Stadyumu yapılan çalışmalardan sonra müsabakalara hazır hale getirildi.  Statta yaklaşık iki aydır hummalı bir çalışma yaptıklarını belirten FIFA

Rize Yeni Şehir Stadyumu maçlara hazır
Ülkemizde yapılacak olan FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak stadyumlardan Rize Yeni Şehir Stadyumu yapılan çalışmalardan sonra müsabakalara hazır hale getirildi. 
 
Statta yaklaşık iki aydır hummalı bir çalışma yaptıklarını belirten FIFA Rize şehir sorumlusu Murat Artan “Şehir merkezimizde bilet noktaları tanıtım noktaları kuruldu. Stadımızın A’dan Z’ye markalama işlerinden tutunda inşaat işlerine ve jeneratör sistemleri kontrolleri yapılarak organizasyona uygun hale getirildi. En önemlisi de ışıklandırma sistemi tamamen yenilendi. Bu değişimlerle stadımız HD yayın yapılabilecek bir konuma geldi. Bunun gibi bir çok yenilik stadyumumuzda yapıldı. Zaten çok iyi bir stadımız vardı, lakin bu turnuvalar için FİFA U20 Dünya kupası için de gerekli düzenlemeler yapılarak uygun hale getirildi. Yetkililerin istediği özel koşullar vardı. Bunlar dikkatlice istenilen şekilde yapıldı.
Bu çalışmayı yapan ekip gecesini gündüzüne katarak hummalı bir çalışma gerçekleştirdi. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Avrupa’nın en iyi butik stadyumu olarak bu turnuvaya zaten hazırdık. Sadece bazı istekler doğrultusunda rötuşlar yapıldı. UEFA kulüp lisansına sahip bir stadyumumuz var. Her şeyimizle hazır bir şekilde maçların oynanacağı günü heyecanla bekliyoruz” diye konuştu.
 
Futbolseverlerin Rize’de oynanacak olan müsabakalara ilgi göstereceğini söyleyen Artan “Ev sahibi ülke olarak milli takımımız istediği ilde müsabakalarını oynayabilirdi. Milli takımımız bu tercihlerinden birini Rize bir diğerini ise Trabzon’dan yana kullandı. Bu bizim için gerçekten çok değerli bir seçim. Bunu Rizeli spor severlerin bilerek stadyumumuzu hınca hınç doldurmasını bekliyoruz. Turnuvanın en değerli maçlarından iki tanesi ilimizde oynanacak. Biri çeyrek final biri ise milli takımımızın Kolombiya maçı. Bu organizasyon FİFA’nın en büyük ikinci organizasyonudur. Ayrıca bizim için Cumhuriyet tarihinin en büyük organizasyonudur. Bu organizasyona Rize’nin de ev sahipliği yapacak olmasını futbol severler takdirle karşılayacaktır. Tüm Rizelilerin çocuklarını alarak maça gelmelerini istiyoruz. Bu stat maç günleri bayram havasına bürünecektir” ifadelerini kullandı.
 
Artan, dış ülkelerden ilimizde inceleme için gelen misafirlerin Rize’den ve imkanlarından çok memnun kaldıklarını ifade ederek “Güney Amerika Ülkeleri, El Salvador, Avusturalya ve Kolombiya ülkeleri ile burada yaptığımız toplantı ve incelemelerde, stadyumumuzda futbol oynayacakları için çok memnun olacaklarını belirttiler. Bütün misafirlerimizin buradan memnun ayrılacağına inanıyorum. İlimizde oynanacak olan müsabakalara ülkemizde yaşayan o ülke taraftarlarının tribünlerde yerlerini alacağını düşünüyorum. Biz buna göre planlarımızı yaptık. Misafirlerin ilimizden iyi düşüncelerle ayılması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor