Rize'de Karate şampiyonası sona erdi

Rize'de Karadeni̇z ve Hazar Ülkeleri̇ Karate Şampi̇yonası sona erdi.

Rize'de Karate şampiyonası sona erdi
Türkiye Karate Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası son gün müsabakalarıyla tamamlandı.

Yeni Rize Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvada takım müsabakaları büyük heyecana sahne oldu. Şampiyonada, 6 ülkeden yaklaşık bin 200 sporcu mücadele etti.

Şampiyonaya katılan sporcular, erkek-kadın takım ve ferdi müsabakalarda toplam 145 farklı dalda mücadele ederken kadın takım kumitede Türkiye B Takımı, Türkiye A Takımı'nı Vildan Güvercin (2-0) ve Talya Pekmezoğlu'nun ( 3-2) galibiyetleriyle geçerek şampiyon oldu.

Erkekler takım kumitede ise İstanbul Ticaret Odası Spor Kulübü ile karşılaşan Çelebi Spor Kulübü, rakibine üstünlük kurarak şampiyonluk kupasını kaldırdı.

Üç gün boyunca süren Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası'nda toplam 145 farklı dalda madalya sahiplerini buldu.

 Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Türk karatesinin birlik beraberlik içerisinde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Karate camiası olarak bu güne kadar birlik ve beraberlik içerisinde durarak sporumuzu Türkiye'de yapılacak sporlar arasına getirdik. Dünya sıralamasında son 10 yıllık veriler baz alındığında birinciyiz. Bunlar çok değerli tabi ama asıl değerli olan camiamızın birlik ve beraberlik içerisinde olmasıdır. Bu birliği sağlayan tüm antrenör ve hakem arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi ki karate camiasındayım, iyi ki karate federasyonu başkanıyım."

Delihasan, hedeflerinin Türkiye'yi daha yukarılara taşımak olduğunu, bunun için komşu ve bölge ülkelerle iş birliğini artırmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler