Rıza Çalımbay yan hakemlerden dert yandı

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Gaziantepspor maçını yöneten Fırat Aydınus’a teşekkür ederek, "Fırat Aydınus mükemmel bir maç yönetti. Ama yan hakemlerin bize göre 2 tane yaptığı hatadan gollerimiz gitti. Bu kadar çok hakemin olduğu yerd

Rıza Çalımbay yan hakemlerden dert yandı

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Gaziantepspor maçını yöneten Fırat Aydınus’a teşekkür ederek, "Fırat Aydınus mükemmel bir maç yönetti. Ama yan hakemlerin bize göre 2 tane yaptığı hatadan gollerimiz gitti. Bu kadar çok hakemin olduğu yerde bu kadar çok hata olmaması gerekiyor. Hakemler çok olunca hatalar da çok olmaya başladı" dedi.

Kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Rıza Çalımbay, bugüne kadar oynadıkları 8 maça baktıklarında iyi bir grafik sergilediklerini söyledi. Bu maçlarda kötü oynadıkları, hata yaptıkları anların da olduğunu belirten Çalımbay, genel olarak baktıklarında iyi şeylerinin daha fazla olduğunu belirtti.

"NE OLURSA OLSUN İYİ MÜCADELE EDİYORUZ"

Son oynadıkları Gaziantepspor maçında daha iyi oynamaları gerektiğini vurgulayan Çalımbay, "Ancak son yarım saat iyi bir baskı kurabildik. Onda da istediğimiz şeyleri yapamadık. Ama yine goller bulduk. Bana göre en az bir tanesi kesin goldü. Hakem hatasından dolayı da gitti. Yani öbür maçlarımıza göre, özellikle deplasmanları da katıyorum daha iyi oynamamız gerekiyordu. Deplasmanda en az pozisyon yakaladığımız ama iyi şeyler yaptığımız maçtı. Daha iyisini yapabilirdik. Lig çok uzun bir maraton. Bunlar zaman zaman olacak. Çünkü ben takımıma güveniyorum. Pozisyona girebileceğine inanıyorum. Bu maçta da biz bütün riskleri son yarım saat aldık. Gerçekten oyuna sonradan giren arkadaşlar bugüne kadar bize maçları kazandıran arkadaşlar oldu. Bu maçta da sonradan giren arkadaşların katkısıyla pozisyonlar bulduk, değerlendiremedik. Daha iyi oynamayı bekliyordum. Beni tek memnun eden ne olursa olsun iyi mücadele ediyoruz" diye konuştu.

"BALIKESİRSPOR MAÇI BİÇİM İÇİN ÖNEMLİ"

Bu maçı unutup artık önlerinde oynayacakları Balıkesirspor maçına bakmaları gerektiğinin altını çizen Çalımbay, "Balıkesir takımı da zor bir takım. Balıkesirspor ile belki kendi sahasında oynasak bu kadar zorlanmayabilirsiniz ama deplasmanda hakikaten çok iyi mücadele eden, iyi kapanan bir takım. Onun için de onu açmak zor olacak ama Balıkesir’i yenmek istiyorsak onlar kadar mücadele etmeli, onlardan daha fazla maçı istemimiz gerekiyor. Zor bir maç oynayacağız. Bu maçtan sonra bir ara var. O yüzden taraftarlarımızı mutlaka bu maça bekliyoruz. Bu maç bizim için çok önemli ve kritik bir maç. Biz iyi şeyler yapacağımıza inanıyoruz. Kazanmaktan başka bir şey düşünmüyoruz ama kazanmak için de taraftarımız çok önemli. Ondan sonra da önümüze bakacağız. Aradan sonra bizim aslında önemli maçlarımız var.

Fenerbahçe, Galatasaray deplasmanları var. Yeni bir periyota gireceğiz. Biz takım olarak hazırız. İnşallah Milli Takım’a giden arkadaşlarımız da iyi bir şekilde dönerlerse Akhisar Belediyespor maçıyla lige yeniden başlayacağız. Bizim için en önemli şey Balıkesirspor maçını iyi bir şekilde bitirmemiz. Çok zor bir maç olacak. Bunları biliyoruz. Ona göre bütün önlemlerimizi alacağız" şeklinde konuştu.

"HAKEMLER ÇOK OLUNCA HATALAR DA ÇOK OLMAYA BAŞLADI"

Çalımbay, maçlarda kendilerini üzen olayların da yaşandığını kaydederek, "Bir tanesi bu sayılmayan goller. Gaziantepspor maçında zaten zor pozisyona giriyoruz özellikle deplasmanlarda. Ben bunu bütün Anadolu takımları adına konuşuyorum. Çünkü 3 büyüklerde hatta Trabzon’u da katalım 4 büyüklerde böyle bir şey olduğu zaman günlerce gösteriliyor, günlerce gündeme getiriliyor, günlerce hakem yerden yere vuruluyor ama bizim Beşiktaş maçıyla başlayan bir pozisyonumuz var. Onun arkasından Bursaspor maçında gol olmadı ama başka şeyler oldu. En son Gaziantep maçında 2 tane golümüz var. Bunları maalesef gündeme getirmiyorlar. Bu bütün Anadolu takımları için geçerli. İşin ilginç yanı biz 2-0 yenildik ama hakemden gerçekten memnunduk. Bana göre Fırat Aydınus mükemmel bir maç yönetti. Ama yan hakem arkadaşlarımızın durumları iyi değildi. Bir tek bizim maçta değil genel olarak maçlara baktığımızda yan hakemler baya bir belirleyici oluyor.

Burada 6. hakemlerin biraz daha olayın içine girmeleri gerekiyor. Biz Fırat Aydınus’u tebrik ediyoruz ama yan hakemlerin bize göre 2 tane yaptığı hatadan gollerimiz gitti. Ancak kimse konuşmuyor, kimse gündeme getirmiyor. Artık olan olmuştur. Yan hakemlerimizin orta hakeme, özellikle 6. hakemlerin de artık pozisyonlara girip ortak bir karar vermeleri gerekiyor. Bu kadar çok hakemin olduğu yerde bu kadar çok hata olmaması gerekiyor. Hakemler çok olunca hatalar da çok olmaya başladı. Onun için herkes mağdur oluyor. Ben ancak Türk hakemlerine yürekten inanıyor ve güveniyorum. Kesinlikle bazı yerde konuşuluyor yabancı hakem getirelim filan diye. Bizim yabancı hakemlerle işimiz filan yok. Bizim çok iyi hakemlerimiz var. Yeter ki kendilerine güvensin, biraz rahat bıraksınlar" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler