Rıdvan'dan şike açıklaması

Rıdvan Dilmen "Kulüpler yaptıysa 12’si de düşsün" diye konuştu.Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu, teknik direktör, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen dün akşam Beyaz TV’de yayınlanan ve Göktuğ Sevinçli, Ahmet Çakar ve Rasim Ozan Kütahyalı’nın katıldıkları "Der

Rıdvan'dan şike açıklaması

Rıdvan Dilmen "Kulüpler yaptıysa 12’si de düşsün" diye konuştu.

Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu, teknik direktör, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen dün akşam Beyaz TV’de yayınlanan ve Göktuğ Sevinçli, Ahmet Çakar ve Rasim Ozan Kütahyalı’nın katıldıkları "Derin Futbol" programına telefonla katılarak, futbol dünyasını sarsacak açıklamalarda bulundu

SÜPER LİG’DEKİ 18 TAKIMDAN 12’SİNİN ADI İDDİANAMEDE

2 Temmuz 2011’de Aziz Yıldırım ile yemek yedim. 3 Temmuz’da Çeşme’de otelin resepsiyonundaki görevli bana “Geçmiş olsun” dedi. Kalp rahatsızlığı var, onun için söylüyor sandım. Operasyonu orada öğrendim. Bence şike oyuna yansımadı, maçlar temiz. Girişimleri ise birlikte göreceğiz. 6222 sayılı yasayı Süper Lig’deki 18 kulüp imzalamış. Ne olursa olsun bu işe karıştığı söylenen kişiler hapishanelerden değil, dışarıdan yargılanmalıdır. Galatasaray, Bursaspor, Antalyaspor, Gaziantepspor, Orduspor ve Samsunspor’un dışında kalan 12 Süper Lig takımı yargıda. Bu soruşturma sadece Fenerbahçe’ye endeksli değil. İnsanlar suç varsa çeksin ama cezaevinde değil.

 

BAŞBAKAN ÇOK AĞIR DEMİŞ

Şike konusunda Ankara’da bizden bilgi alındı. Ama, demek ki biz de görevimizi iyi yapamamışız. Yöneticilerde yapamamış. Şekip Mosturoğlu’nun eşi Dilek Hanım ile kulüpte görüştüm. Şekip Bey, 16-17 Nisan tarihinde konferans veriyormuş. Yasayla ilgili konuşurken Gençlik Spor Müdürlüğü avukatı 3 gün önce yasanın çıktığını söylemiş. Daha sonra yasa kulübe istenmiş. Yasa hazırlanırken, ceza konusunda ….. bırakılmış. Kulüpte çalışılırken 5-12 yıl görülmüş. Bunu kesinlikle Aziz Bey ve Şekip Bey belirlemedi. Başbakanımız Adnan Polat ve Aziz Yıldırım’a “bu çok ağır, yeniden değerlendirin” demiş.

ŞİKE YAPTIYSA 12 TAKIM DA DÜŞÜRÜLMELİ

Gazeteci kimliğimle bu yasada hatalıyım. Ama yöneticiler de buna bakmamış. Bu durum daha da kötü. Yargıda olan bir konu ve Süper lig’in 12 takımının dosyada adı var. Dava sonunda Aziz Yıldırım ve Tayfur Havutçu da dahil olmak üzere hatalı insanlar varsa bunlar gelecekte futbol sahasının dışında olmalılar. Bu işlere kim girdiyse futbolun dışında olmalı. Kulüpler yaptıysa 12’si de düşsün. Durumu henüz belli olmayan insanlar çoluk çocuklarının yanında davayı beklemeliler.

CEZAEVİNİN DEMİRLERİNİ YERDİM

Gelişmelere duygusal bakabilirim. Taraflıyım ama objektifim. Fenerbahçeliler’in canını sıkan olaylar oldu. Fenerbahçe neden Avrupa’da yok, Beşiktaş ve Trabzonspor neden gidiyor? Keşte üçü de gitseydi. Ben Beşiktaş ve Trabzonspor neden gidiyor anlamında söylemiyorum. Bu dosyada Beşiktaş ve Trabzonspor da var. Maalesef Beşiktaş’ın çok çok sevdiğim teknik direktörü Tayfur Havutçu da cezaevinde. Yönetici dostlar cezaevinde. Ben onların yerinde olsam cezaevinin demirlerini yerdim. Benim takımım Kiev’e gidecek, o kupayı kazandıran ben cezaevinde olacağım. Kupa kazandım ama maçı cezaevinde izleyeceğim. Böyle bir acı olabilir mi?

 

TEŞVİK SUÇSA OLDUĞUNA İNANIYORUM

Fenerbahçeli olarak savcı ve emniyete saygılıyız. Fenerbahçeli oyuncular maçlarını alın teriyle kazandılar. Futbol adamı olarak Beşiktaş antrenörünün de dürüstçe maç oynattığına inanıyorum. Teşvik suçsa olduğuna inanıyorum. Ben lobiden, mobiden anlamam. Fenerbahçe’nin masum ve temiz olduğunu düşünüyorum.

ALİ ŞEN GİBİ DÜŞÜNMÜYORUM

Ali Şen’den yana değil, Fenerbahçe yönetiminin aldığı karardan yanayım. Ama, Ne savcı, ne emniyet, ne UEFA ne de Platini ile savaş içinde olmamalıyız. Yargı suçlu bulursa Fenerbahçe’nin de boynu kıldan incedir. Düşer, 2. Lig’den devam eder  yine çıkarız. Bu durum Fenerbahçeliliğimiz engellemez.

TRABZON’DAN ÖZÜR DİLEDİM

Trabzonspor Avrupa’da yok diyerek eşeklik yapmam. Daldım, hata yaptım ve Trabzon camiasından ve taraftarından özür diledim. Deklarosyon yayınlayarak “Rıdvan ve onun gibiler” sözünü kullananlardan ise özür dilemem.

SAVCI DA AĞIR BULUYORMUŞ

Duyduklarıma göre savcı beyde bu yasanın yanlış olduğunu, yasa değişir değişmez tahliye için işlem başlatacağını söylemiş. Bunu avukatlar söylüyor. Savcı da yasayı abartılı buluyormuş.

ŞİKE YAPAN HAPİS YATMAMALI

Yargı sonunda şike ispat edilirse hak mahrumiyeti olmalı, hapis olmamalı. 6 maç şike olacağına inanmıyorum. Teşebbüse inanırım ama şikeye inanmam. Yıllar yılı teşvik primi olmuştur.

DİYARBAKIR MAÇI İÇİN SAVCI ÇAĞIRSIN

13 Mayıs 2001 tarihinde oynanan Diyarbakırspor-Altay maçıyla ilgili olarak savcı beni çağırırsa yaşadıklarımı anlatırım. Beni 10 yıldır çağırmadılar. Altay Kulübü’nün o maçta hakkı yendi. 10 sene sonra gider, ifade veririm. Bu maçta Türk futbol tarihinin en büyük problemi yaşandı. O zaman çok yalnız kaldık ve kimsenin de umurunda değildi. Mahmut Özgener’e ve yakın çevreme tüm olanları anlattım.

 

AZİZ BAŞKANIN GÖRÜNTÜLERİ CANIMIZI ACITTI

Fenerbahçelilerin canını en çok sıkan medyadaki Aziz Yıldırım görüntüleridir. Tekrar tekrar verilmesi çok canımızı acıttı. Sadece Fatih Altaylı’ya suç bulunmamalı. Aziz Yıldırım, görüp görebileceğim en düzgün insanlardandır.

FAİK IŞIK YANLIŞ YAPTI

Faik Işık’ın Vefa Küçük’e davranışı doğru değildi. Vefa Küçük çok değerli abimizdir. Faik Işık’ın, Ahmet Çakar’a karşı davranışları da çok yanlıştı.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN OPERASYONU DEĞİL

Sayın Aziz Yıldırım’ın siyasetle ilgili ciddi bir görüşü yok. Özel sorunu da yoktur siyasetle. Bu operasyon kesinlikle Recep Tayyip Erdoğan operasyonu değildir. Hepsi  hikaye….Futbol oyununu bozanlar kendilerini futbolun dışında bulsunlar.

METRİS’TEKİLER ÇOK KÖTÜ DURUMDA

Bu hayat çok kısa. Kimse başkalarının mutsuzluğuyla mutlu olmamalı. Metris’e giden herkes, çıkışta “iyi gördük” diyor. Ben hepsini çok kötü gördüm. Tayfur Hoca takım arkadaşım. Morali çok bozuk. Çok demoralize olmuş. Namazında niyazındaydı, kendini daha da vermiş. Gerekirse futboldan uzaklaşsın ama çoluğunun çocuğunun yanında olsun. Medya da bu konuda yardımcı olmalı.

TEŞVİK PRİMİ SUÇ OLSA CEZAEVLERİ YETMEZDİ

Her kurumda çürük elmalar var. Bunlar ayıklanmalı. Futbolcuya anası babası bile şike teklif edemez. 1-2 kere bana oynama teklifi yapıldı. Teşvik derseniz Real Madrid’ten Okmeydanıspor’a kadar vardır. Aziz Yıldırım olmasa milli takımın futbolcuları içeri girecekti. Son 20 yılda teşvik pirimi suç olsa cezaevleri yetmezdi. Şerefim üzerine yemin ederim Şike1000’de 1’dir. Şike kadar önemli olan bir konuolan doping yasada yok. Maç satmakla teşvik çok ayrı tutulmalı. Oynama demekle oyna demek çok farklı.

RADARA FENERBAHÇE YAKALANDI

Yusuf Namoğlu, “çok şükür hakemler bu işin içinde değil” diyor.Bu övünülecek bir konu değil. Zaten böyle olmalı. Ahmet Çakar’ın sözünü tekrar edeyim.Radara Fenerbahçe yakalandı. Ama kim istenirse o takılır. Neden diğerleri değil sadece Fenerbahçe konuşuluyor. Fenerbahçe fezlekesi Hürriyet’te 2 gün yayınlandı. 3. Gün diğer kulüpler yayınlanacakken neden yayın yasağı geldi bu tesadüf mü?Fenerbahçe yerden yere vuruldu. Bu NTV Spor’da bile birkaç gün oldu. Fuat Akdağ ile konuyu görüştüm.

….VE GECENİN

 

SONUNDA DUYGUSAL MESAJ

Derin Futbol Programına Rıdvan Dilmen’in telefon bağlantısının sona ermesinden sonra gönderdiği mesaj damga vurdu. Ahmet Çakar’ın Rıdvan Dilmen’in iznini alarak ilettiği mesaj Türkiye ve Fenerbahçeli taraftarlar uzun yıllar unutamayacaklar.

“Ben kulubü üye bile değilim. Gol atarken de hoca ikinde Fenerbahçe’yi bu kadar sevdiğimi bilmiyordum. Bunu bana süreç öğretti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor