Rıdvan raporu gördüm dedi ama..!

Son günlerde spor dünyasının gündemini tutan Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım’ın askerliğini yapıp yapmadığı gündemdeki tazeliğini korur iken eski F.Bahçeli Rıdvan Dilmen’in yorumları ise ne kadar gülünç olduğunu gösteriyor.Dilmen katıldığı bir televizyon

Rıdvan raporu gördüm dedi ama..!

Son günlerde spor dünyasının gündemini tutan Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım’ın askerliğini yapıp yapmadığı gündemdeki tazeliğini korur iken eski F.Bahçeli Rıdvan Dilmen’in yorumları ise ne kadar gülünç olduğunu gösteriyor.

Dilmen katıldığı bir televizyon programında F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a ait olduğu öne sürülen 'çürük raporuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Pazartesi sabahı Aziz Yıldırım'la görüştüğünü belirten Dilmen, "Çay içmeye gittim ve kendisine programlarda konuşulan çürük raporunu sordum. Ayrıca 'Sağlık kontrolüne yeğeniniz Osman Bey'i (Yalçın) soktunuz mu?' diye sordum. Programları ve konuşulanları izlememiş.

AVUKATI Abdullah Bey'i (Kaya) çağırdı, 'Hâlâ dava açmadınız mı? Niye açmadınız? Yarın hemen yapın' dedi. Mehmet Bey (Baransu) tarafından paylaşılan ve konuşulan bu raporun gerçek olmadığını, sahte olduğunu söyledi. Hatta raporu bana da gösterdi. Ben de gördüm. Bana 'Asla ve asla ayağım 6-7 santim kısa diye bir rapor almadım. Bu evrak nasıl böyle düzenlenir ve şubelerde dolaşır bu konu aydınlatılsın' dedi" şeklinde konuştu.

'BU KONU AYDINLATILSIN'

DİLMEN ayrıca Yıldırım'ın bu belgeyi yapanları savcılığa vereceğini belirtip "Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay ve devlete yazılar yazılacak. Konunun aydınlatılması istenilecek. Raporun sahte olduğuna dair resmi kuruluşlardan açıklama talep edilecek" diye konuştu.

Yıldırım'ın raporu varmış!

RIDVAN Dilmen bu sözleri söylese de Milli Savunma Bakanlığı, bir açıklama yayınlayarak Aziz Yıldırım'ın 'çürük raporu' aldığını fakat daha sonra bedelli askerlikten de kendi isteğiyle faydalandığını ifade etti. Açıklama şöyle:

"AZİZ Yıldırım'ın askerlik durumu hakkındaki haberler için bu açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1111 sayılı askerlik kanununa eklenen geçici maddeyle 'askerliğe elverişli değildir' raporu verilen yükümlülerden istekli olanların bedelli askerlikten faydalanmasına imkân tanınmıştır.

ADI geçen şahsın muayenesi neticesinde 4 Kasım 1983 tarihli rapor ile 'askerliğe elverişli değildir' kararı verilmiştir. Şahıs, bedelli askerlik hizmetinden de faydalanmıştır. Raporla ilgili istenen belgeler Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilmiştir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler