Rıdvan Dilmen: Direkten döndük!

Ayak tenisi oynarken göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırılan Rıdvan Dilmen kalp krizi geçirdi. Bir daha futbol oynaması yasaklanan ve dedesi ile babası kalp krizinden ölen Rıdvan hastalığı üzerine ilk kez konuştu… Ünlü spor yorumcusu ve eski futbolc

Rıdvan Dilmen: Direkten döndük!

Ayak tenisi oynarken göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırılan Rıdvan Dilmen kalp krizi geçirdi. Bir daha futbol oynaması yasaklanan ve dedesi ile babası kalp krizinden ölen Rıdvan hastalığı üzerine ilk kez konuştu…

 

Ünlü spor yorumcusu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, önceki gün adeta ölümden döndü. Arkadaşlarıyla futbol oynarken nefes almakta zorlanan Dilmen, durumunun ciddi olabileceği ihtimali üzerine hemen hastaneye kaldırıldı. Acıbadem Maslak Hastanesi’ne götürülen eski futbolcunun kalp krizi geçirdiği ve kalp damarlarının yüzde 70 oranında tıkalı olduğu anlaşıldı. Anjiyonun ardından balon tedavisiyle damarları açılan ve stent takılan 49 yaşındaki Dilmen yoğun bakıma alındı. Dedesi ve babası da 47 yaşında kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden Rıdvan Dilmen’in bu ani rahatsızlığı tüm sevenlerini korkuttu. Dilmen’in yoğun bakım ünitesine alınmasının ardından bile Fenerbahçe - Manisaspor maçının ikinci yarısını izlediği ve yakın arkadaşlarına, “Direkten döndük” dediği öğrenildi.

 

‘DURUMU İYİYE GİDİYOR’

Dilmen’in doktoru Kardiyolog Doç. Dr. Ahmet Akyol, yaptığı yazılı açıklamada şu bilgileri verdi: “Hastamız Rıdvan Dilmen, göğüs ağrıları nedeniyle hastanemize başvurdu. Yapılan tetkiklerinde, akut alt duvar kalp krizi ön tanısı ile hastanemize yatırıldı. Yapılan koroner anjiyografide kalbinin sağ tarafında tıkanıklık saptandı. Balonla açılan damara stent yerleştirilmesi işlemiyle damardaki tıkanıklık tamamen açılmıştır. Hastamız, koroner yoğun bakım ünitesine alınmıştır. Durumu iyiye gitmektedir.”

 

HAYATINI DÜZENLEMESİ GEREK

Siyami Ersek Kalp Göğüs Hastalıkları Hastanesi Kardiyoloji Klinik Şefi Doç. Dr. Osman Bolca: “Kalp damar hastalıkları sporcularda biraz daha farklı nedene bağlı olabilir. Altta yatan kalp hastalıkları riskleri bulunabildiği gibi sporcunun kendisinden kaynaklanan sporcu kalbi atlet kalbi denilen durumda ani kalp rahatsızlıklarına neden olabilir. Ailesinde erken yaşta kalp hastalığı hikayesi bulunanlar, şeker, hipertansiyon hastaları kalp hastalığına karşı risk altındadır. Stres ve yoğun kullanılan sigara da bu riski artırır. Bu tür kalp krizi geçirenler bundan sonraki hayatını düzenlemesi gerekecektir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler