Rakip Türkiye'ye gelmek için yardım istedi

A Milli Takımımız ile oynayacağı grup maçı için Türkiye'ye gelen Çek Cumhuriyeti, Kobani protestoları ve Suriye sınırında yaşanan olaylar nedeniyle polislerden destek istedi. Türkiye'de birçok şehirde yaşanan ve İstanbul'da da gerçekleşen eylemler sonrası

Rakip Türkiye'ye gelmek için yardım istedi
A Milli Takımımız ile oynayacağı grup maçı için Türkiye'ye gelen Çek Cumhuriyeti, Kobani protestoları ve Suriye sınırında yaşanan olaylar nedeniyle polislerden destek istedi.
 
Türkiye'de birçok şehirde yaşanan ve İstanbul'da da gerçekleşen eylemler sonrası, Çek basınının bu konudaki sorularını yanıtalayan Çek Cumhuriyeti Futbol Federasyonu Güvenlik Sorumlusu Martin Synecky; "Taraftarlar için riskli bir maç olacak. Olaylar, politik krizler var. Türkiye'deki güvenlik birimleriyle iş birliği halindeyiz" dedi.
 
''Çek takımı da risk altında olabilir''
 
Çek Cumhuriyeti'nde haberi yapan gazete; "Birçok Türk şehrinin Suriye sınırında yaşanan olaylar nedeniyle gerildi. Çek takımı da risk altında olabilir" ifadelerini kullanırken, Güvenlik Sorumlusu Synecky; "Türkiye'yi polis devletinden çok askeri bir devlet olarak tanımlamak mümkün. Türk Federasyon bnaşkanı da bu konuda çok sorumluca davrandı. Devam eden olaylar nedeniyle, bizi özel koruma görevlileriyle desteklediler" ifadelerini kullandı.
 
''İstanbul, sorunlu şehirlerden uzakta''
 
Synecky, Türkiye'de yaşanan olayların durması için temenni de bulunuarak; "Birçok şehirde acil durum alarmı verilmiş. İstanbul, büyük sorunlar yaşayan şehirlerin çok uzağında bulunuyor. İstanbul'da birçok Kürt var ama Doğu'dakinin aksine büyük çoğunluğu
gösteri katılmadı'' diyerek sözlerini noktaladı.
 
Vacha ''Umarım en kısa sürede olaylar biter''
 
Konu hakkında görüşü alınan Çek futbolcu Lukas Vacha ise; "Hoş olmayan olaylar. Umarım en kısa zamanda bu olayların bittiği haberini alırız. Olayları biraz izledim ve çok üzüldüm" yorumunu yaptı. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler