Raikkonen'in yerine kim gelecek?

Fin Formula 1 pilotu Heikki Kovalainen, sezonun son iki yarışında, vatandaşı Kimi Raikkönen'in yerine Lotus takımında yarışacak.Formula 1 takımı Lotus'un internet sitesindeki açıklamaya göre, sırtından ameliyat olacak Raikkönen'in yerine, sezonun son 2 ya

Raikkonen'in yerine kim gelecek?

Fin Formula 1 pilotu Heikki Kovalainen, sezonun son iki yarışında, vatandaşı Kimi Raikkönen'in yerine Lotus takımında yarışacak.

Formula 1 takımı Lotus'un internet sitesindeki açıklamaya göre, sırtından ameliyat olacak Raikkönen'in yerine, sezonun son 2 yarışı ABD ve Brezilya grand prixleri için pilot Kovalainen ile anlaşmaya varıldı.

2007-2012 sezonlarında 109 grand prixde mücadele eden ve en son Renault takımı adına yarışan Kovalainen, kariyerinde 1 kez pole pozisyonu gördü (2008 Britanya Grand Prix'si), 2 kez en hızlı turu attı, 4 kez de podyumda yer aldı.

32 yaşındaki pilot, "2013 sezonunun son iki yarışında Lotus takımı adına yarışmak, benim için güzel bir fırsat. Bu yıl E21 aracının yarışlar kazanıp, pilotlarını podyuma çıkarma başarısı gösterdiğini gördük. İki yarışta da elimden gelenin en iyisini yapıp, en iyi sonuçlar elde etmek için mücadele edeceğim. Tüm bir sezon yarışmayıp, yıl sonunda araca binmek benim için kolay olmayacak ancak takımıma güveniyorum" ifadelerini kullandı.

Bu arada, Lotus yönetimi, Formula 1'in efsanevi Alman pilotu Michael Schumacher'e de teklif götürmüştü. 2006 yılında bıraktığı pistlere 3 yıl sonra geri dönen ve 3 sezon yarıştıktan sonra yeniden emekliye ayrılan 44 yaşındaki Alman pilot ise bu teklifi reddetmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler