Rabia işareti yaptı süresiz kadro dışı kaldı

Mısır'ın El Ehli kulübü, önceki gün oynanan Afrika Şampiyonlar Ligi (CAF) finalinde attığı golden sonra "Rabia işareti" yapan futbolcusunu süresiz kadro dışı bıraktı.Güney Afrika temsilcisi Orlando Pirates'e karşı attığı golün ardından Rabia işareti yapan

Rabia işareti yaptı süresiz kadro dışı kaldı

Mısır'ın El Ehli kulübü, önceki gün oynanan Afrika Şampiyonlar Ligi (CAF) finalinde attığı golden sonra "Rabia işareti" yapan futbolcusunu süresiz kadro dışı bıraktı.

Güney Afrika temsilcisi Orlando Pirates'e karşı attığı golün ardından Rabia işareti yapan El Ehli oyuncusu Ahmed Abduzzahir'le ilgili nihai karar, kulübün bugün yapacağı olağanüstü toplantının ardından verilecek.

AFP'ye konuşan El Ehli kulübü kaynakları, Abduzzahir'e para cezası verilmesinin ve önümüzdeki ay Fas'ta yapılacak FIFA Dünya Kulüpler Kupası maçları kadrosuna alınmamasının beklendiğini söyledi.

"GEÇİŞTİRİLEMEZ"

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Mısır Spor Bakanı Tahir Ebu Zeyd olayın ardından yaptığı açıklamada, "Abduzzahir'in yaptığı hareketin sıradan bir şeymiş gibi geçiştirilmesi hiçbir şekilde mümkün değildir" dedi.

Futbol Federasyonu'nun bu futbolcuya Mısırlı kungfucu Muhammed Yusuf'a verilen ağırlıkta bir ceza uygulaması gerektiğini belirten Ebu Zeyd, "Bakanlık kendisi böyle bir karar alamaz ama ilgili kurumlar yapabilir" ifadesini kullandı.

Rusya'da Ekim ayında yapılan Dünya Savaş Sanatları Oyunları Şampiyonası'nda kungfu dalında yarışan sporcu Yusuf da "Rabia işareti" yapmış ve kazandığı altın madalyayı almaya giderken bu işaretin bulunduğu bir tişört giymişti. Olayın ardından Yusuf hakkında soruşturma açılmış ve süreç tamamlanana kadar uluslararası müsabakalarda Mısır'ı temsil etmesi yasaklanmıştı.

Mısır'ın El Ehli takımı, Afrika şampiyonlar ligi finali rövanş maçında Orlando Pirates'i 2-0 yenerek, üst üste ikinci ve lig tarihinde sekizinci kez Afrika şampiyonluğunu kazanmıştı. Kahire'de oynanan maçın 78'inci dakikasında takımının ikinci golünü kaydeden Abduzzahir, attığı gol sonrasında Mısır'daki askeri darbe karşıtlarının sembolü haline gelen "Rabia" işaretini yapmıştı.

KENDİNİ BÖYLE SAVUNDU

Basına konuşan 28 yaşındaki Abduzzahir, "Rabia işareti" yapmak için illa bir siyasi bir akıma üye olmanın gerekmediğini söyleyerek, "İşareti, Rabiatul Adeviye ve Nahda meydanlarında hayatını kaybedenlere destek mahiyetinde yaptım" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler