PTT 1.lig'in kralı da hırçını da Trabzonlu!

PTT 1. Lig’de 2013-2014 sezonunda ilk sırada yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 2. sırada yer alan Balıkesirspor Spor Toto Süper lig’e direk çıkan takımlar oldu. Ankaraspor, Orduspor Samsunspor ve Mersin İdmanyurdu ise kendi aralarında play-off

PTT 1.lig'in kralı da hırçını da Trabzonlu!
PTT 1. Lig’de 2013-2014 sezonunda ilk sırada yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 2. sırada yer alan Balıkesirspor Spor Toto Süper lig’e direk çıkan takımlar oldu. Ankaraspor, Orduspor Samsunspor ve Mersin İdmanyurdu ise kendi aralarında play-off mücadelesi verecek. 
 
PTT 1. Lig’de 2013-2014 sezonunda ilk sırada yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyespor kendi evinde rakiplerini 13 kez mağlup ederken, Samsunspor, Ankaraspor ve Balıkesirspor ise kendi evinde 12 kez rakiplerine üstünlük sağladı. Lig’in son sırasında bulunan ve küme düşen Kahramanmaraşspor ise 2 kez rakiplerine üstünlük sağlayarak kendi evinde en az galibiyet alan takım oldu.
PTT 1. Lig’de 38 haftada 947 gol atıldı. Hakemler bin 728 sarı kartına başvururken, 118 kez de kırmızı kart gösterdi. Müsabakalarda görev yapan hakemle sportmenliğe aykırı davranışlardan dolayı bin 370 kez kartına başvurdu.
 
DEPLASMAN FATİHLERİ ORDUSPOR VE İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR
Spor Toto Süper Lig’e yükselen İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve play-off mücadelesi verecek olan Orduspor deplasmanda 11 kez rakiplerine üstünlük sağlarken, Süper Lig’e yükselen ikinci takım olan Balıkesirspor ise 10 kez kazanarak deplasmanda en çok kazanan takım oldular. PTT 1. Lig’i 13. sırada tamamlayan Adana Demirspor ve küme düşen ikinci takım olan TKİ Tavşanlı Linyitspor ise deplasmanda 2 kez rakiplerine üstünlük sağladı.
 
İŞTE KRAL VE HIRÇIN...
 
GOL KRALLIĞINI PAYLAŞTILAR
PTT 1. Lig’de Balıkesirspor futbolcusu Trabzonlu Muhammet Reis ve Manisaspor futbolcusu Slavko Perovic 19 kez gol ile gol krallığını paylaştılar. Orduspor futbolcusu Anıl Taşdemir 17 gol ile ikinci sırada yer alıken, Adanaspor futbolcusu Tiago Queiroz Bezerra ise 16 gol ile üçüncü sırada yer alıyor.
 
EN ÇOK GOL ATAN TAKIM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR OLDU
Lider İstanbul Büyükşehir Belediyespor rakip takımlara 76 gol atarak en golcü takım olurken, Ankaraspor ve Samsunspor rakip takımların kalelerine 61 gol atarak ikinci sırayı paylaştılar. Gaizantep Büyükşehir Belediyespor rakiplerine 30 gol atarak Lig’in en az gol atan takımı oldu.
 
EN HIRÇIN TAKIM 1461 TRABZON OLDU
PTT 1. Lig’in en hırçın takımı 11 kırmızı kart ve 103 sarı kart ile 1461 Trabzon oldu. Karşıyaka ise 9 kırmızı, 104 sarı kart ile en hırçın ikinci takım oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor