PTT 1. Lig sona erdi Sonuçlar ve puan durumu

PTT 1. Lig’de 13 ve 14 Mayıs 2016 tarihlerinde oynanan karşılaşmalar ile lig sona erdi. Sezonun bitimine 3 hafta kala şampiyon olan Adanaspor, 12 yıl sonra Süper Lig’e yükseldi. Adanaspor ile lige çıkan ikinci takım ise Göztepe'yi 2-1 mağlup eden Karabüks

PTT 1. Lig sona erdi Sonuçlar ve puan durumu

PTT 1. Lig’de 13 ve 14 Mayıs 2016 tarihlerinde oynanan karşılaşmalar ile lig sona erdi.

Sezonun bitimine 3 hafta kala şampiyon olan Adanaspor, 12 yıl sonra Süper Lig’e yükseldi. Adanaspor ile lige çıkan ikinci takım ise Göztepe'yi 2-1 mağlup eden Karabükspor oldu.

PLAY-OFF MÜCADELESİ

Play-off mücadelesi verecek olan takımlar ise kıyasıya bir mücadele verdi. İkinciliği son anda Karabükspor'a kaptıran Alanyaspor ligi 3. sırada bitirerek Play-off'un lik takımı oldu. İkinci takım Adana Demirspor olurken 3. takım 1461 Trabzon'u son dakikada attığı golle 2-1 mağlup eden ve Giresunspor'un da Alanyaspor ile 2-2 berabere kalması ile Balıkesirspor oldu. Play-off'un son takımı ise lider Adanaspor'u 1-0 mağlup eden Elazığspor oldu.

KÜME MÜCADELESİ

Kümede kalma mücadelesinde de müthiş bir rekabet yaşandı. 2. Lig'e ilk düşen takım haftalar öncesinden İzmir temsilcisi Karşıyaka olurken ikinci takım son haftada Samsunspor'u 3-0 mağlup eden Kayseri Erciyesspor oldu. Son takım için ise son hafta maçlarının sonuçlarının çok etkili olduğu bir takım oldu. Şanlıurfa, Denizlispor ve 1461 Trabzon'un sonuçlarının beklendiği maçlar sonunda Şanlıurfa Adana Demirspor'u 2-0 mağlu etti. Denizlispor ise Gaziantep BBSK'ya 5-2 mağlup olamsına rağmen PTT 1. Lig'de kaldı. 2. Lig'e düşen son takım Balıkesirspor'a deplasmanda 2-1 mağlup olan 1461 Trabzon oldu.

34. HAFTA SONUÇLARI

Şanlıurfaspor 2 – 0 Adana Demirspor

Göztepe 1 – 2 Karabükspor

Adanaspor 0 - 1 Elazığspor

Giresunspor 2 – 2 Alanyaspor

Denizlispor 2 – 5 Gaziantep BBSK

Altınordu 3 – 1 Karşıyaka

Yeni Malatyaspor 1 – 3 Boluspor

K.Erciyesspor 3 – 0 Samsunspor

Balıkesirspor 2 – 1 1461 Trabzon

PTT 1. Lig'de Play-off oynayacak takımlar:

Alanyaspor
Adana Demirspor
Balıkesirspor
Elazığspor

PTT 1. Lig'de Play-off eşleşmeleri:

Multigroup Alanyaspor - Balıkesirspor
Adana Demirspor - Vartaş Elazığspor

PUAN DURUMU

ptt-1.-lig-puan-durumu-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor