PSV'nin hocası neler söyledi

 PSV Eindhoven’in teknik direktör Fred Rutten Hüseyin Avni Aker Stadyumunda yapacakları son idman öncesi basın açıklamasında bulundu.Türkçe Merhaba ve Nasılsınız diyerek sözlerine başlayan Fred Rutten ardından antrenmanın basına açık olan 15 dakikalık kıs

PSV'nin hocası neler söyledi

 

PSV Eindhoven’in teknik direktör Fred Rutten Hüseyin Avni Aker Stadyumunda yapacakları son idman öncesi basın açıklamasında bulundu.

Türkçe Merhaba ve Nasılsınız diyerek sözlerine başlayan Fred Rutten ardından antrenmanın basına açık olan 15 dakikalık kısım sonrasında herkesin idman sahasından ayrılması ve kameraların kapatılması için ricada bulundu.  

Bir gazetecinin Trabzonspor’u nasıl tanıyorsunuz sorusuna Ola Toivonen “Fazla bilgimiz yok. Hocamızdan gerekli bilgiyi aldık. Kendi sahalarında güçlü bir ekip olduklarını biliyoruz umarım buradan istediğimiz sonucu alıp gideriz.” Dedi.

Ligde Şampiyon olmak istediğinizi söylemiştiniz Avrupa liginde nereye kadar gitmek istiyorsunuz ?

Ola Toivonen “Tabiki PSV ile şampiyon olmak istiyoruz. Ama Avrupa liginde nerelere varacağımızı bilmiyoruz ama en ileri noktaya kadar gitmek istiyoruz. Yarın akşama birada iyi bir derece ile başlamak istiyoruz.” Dedi.

Atak futbol oynadığını görüyoruz. Burada da atak bir futbol mu oynayacak?

Fred Rutten “Tabii ki tahmin edebilirsiniz ki taktiği veremem burada size. Biz kendi oyunumuz oynamak istiyoruz Turda ilk maçta kendi oyunumuzu oynayarak sadece defansif değil ofansif anlamda da iyi oynayarak iyi bir derece almak istiyoruz. Mutlaka gol atmak istiyoruz.”

Trabzonspor’un stadyumu ve ambiyansının çok güçlü olduğunu söylemiştiniz. Burada ne bekliyorsunuz?

Fred Rutten “Böyle bir ambiyansta ilk defa oynamıyoruz. Daha önce oynadığımız Varşova maçında da çok yüksek ambiyans vardı. Oyuncularımız için avantaj olacağını düşünüyorum bu ambiyansın. Umarım burada iyi bir futbol oynarız ve iyi bir derece alırız”

Oyuncunuz iyileşti mi ?

Doktorumuz yeşil ışık yaktı. Dün akşamki antrenmanda bir soru görmedik. Ama yarınki karşılaşmada oynatıp oynatmayacağım konusunda bir yel söylemem.

İlk kez ilk 11 de başlayamayacak olması nasıl bir değişiklik yarattı oyuncuda?

Yarın için herhangi bir sorunumuz yok ilk 11 çıkarmakta da sorunumuz yok. Bazı oyucularımız oynayacak bazı oyuncularımız oynayamayacak ama bir sorun görmüyorum.  

Trabzonspor’da Ronaldo kadar gol atan Burak Yılmaz var. Tanıyor mu önlem alacak mı?

Tabiiki biliyoruz! Şu anki duruma baktığımız zaman ayağına değen her top gol oluyor. Ama tahmin edebilirsiniz ki o oyuncuyla ilgili ve Colman ile ilgili nasıl bir önlem alacağımı size aktaramam.

Trabzon’a karşı tur şansını nasıl görüyor?

Geçmişe hiçbir zaman bakmamamız lazım. Şu anki duruma baktığımız zaman özellikle büyük takımlara karşı çok iyi performans gösterdi. Çok az bir farkla Şampiyonlar ligine devam etmedi. O yüzden dikkatli olmamız lazım. Ama kağıt üzerinde Psv, Hollanda da 1. Takım ama Trabzonspor 4. Sırada olan bir takım. Buna göre bizim tur atlamamız lazım. Kesinlikle onlara bakmamamız lazım.

Sezon sonu görevini bırakacağını açıkladı. Böyle bir şey olsa Türkiye’de bugün çalışması imkansızdı. Avrupa Liginde şampiyon olsa bile bırakacak mı?

 Benim çok iyi bir yönetimim var. Müdürlerim var o yüzden Türkiye’deki durum gibi değil ben hala yerimde duruyorum. Avrupa ligini kazanırsak şampiyon olursak ve Hollanda kupasını kazanırsak ne olur bilemem.  

 Halil Altıntop ile çalıştınız. Onunla ilgini düşünecekleriniz neler?

Halil’in kendine ait bir kişiliği vardır. Bunu bir örnekle açıklamak istiyorum. Bugün öğlen otele geldik odama girdim. Odamda bir buket lale vardı. Önce kimden geldiğini anlayamadım. Daha sonra üzerindeki kartvizite bakınca Halil’in gönderdiğini fark ettim. Halil odama bir buket lale göndermişti. Bu Halil’in nasıl düzgün bir insan olduğunu gösteriyor. Halil’in Bundesliga ayarında olduğuna inanıyorum. Çok iyi çalışmalarımız oldu. Geleceğini bilemem ama benim için çok iyi bir insan.

Hollanda dışında Lalelerin anlamanı bilmeyenler olabilir. Hollanda’da bir şarkı vardır. Amsterdam’dan Gelen Laleler isminde. Ben de sık sık bunu söylerdim. Sanırım Halil’in aklında da buradan kalmış olacak ki bana Lale göndermiş.” dedi

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor