PSV kendi liginde üzgün

Hollanda Birinci Futbol Ligi-nin (Eredivisie) 22. haftasında ligin zirvesinde bulunan PSV Eindhoven ile AZ Alkmaar, haftayı puan kayıplarıyla kapattı.Lider PSV, Groningen, AZ Alkmaar ise Utrecht deplasmanında 3-0-lık mağlubiyetle ayrıldı. Şampiyonluğun bi

PSV kendi liginde üzgün

Hollanda Birinci Futbol Ligi-nin (Eredivisie) 22. haftasında ligin zirvesinde bulunan PSV Eindhoven ile AZ Alkmaar, haftayı puan kayıplarıyla kapattı.

Lider PSV, Groningen, AZ Alkmaar ise Utrecht deplasmanında 3-0-lık mağlubiyetle ayrıldı. Şampiyonluğun bir başka adayı FC Twente ise güçlü rakibi Vitesse engelini 4-1-lik galibiyetle aştı.

UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Trabzonspor deplasmanından 2-1 galip ayrılarak moral bulan PSV, Groningen karşısında şok bir mağlubiyet aldı.

PSV, Manolev-in 56. dakikada kırmızı kart görmesinden sonra müsabakanın büyük bölümünü 10 kişi tamamlamak zorunda kaldı. Ligde son üç haftadır galibiyet yüzü görmeyen ve PSV karşısında etkili bir oyun ortaya koyan ev sahibi ekip Groningen-i galibiyete taşıyan golleri 29 ve 74. dakikada Suk, 51. dakikada Bacuna attı.

Bu yenilgiye rağmen 45 puanda kalan PSV averajla liderliğini sürdürürken, Groningen puanını 32-ye çıkararak 8. sırada yer aldı.

Eredivise-de ikinci sırada bulunan AZ Alkmaar, tecrübeli oyuncusu Moisander-in 15. dakikada kırmızı kart görmesinden sonra 10 kişi oynamak zorunda kaldığı maçta FC Utrecht-e 3-0 mağlup oldu. Bir kişi fazla oynamanın avantajını iyi kullanan ev sahibi ekip Utrecht, Gerndt-ın 15, (penaltıdan) ve 21. dakikada, Duplan-ın ise 41 . dakikada attığı gollerle maçtan galip ayrıldı. Bu sonucun ardından 45 puanda kalan AZ Alkmar 2. sıradaki yerini korurken, Utrecht puanını 25-e çıkararak 11. sıraya yükseldi.

Şampiyonluğun güçlü adaylarından FC Twente ise çekinerek gittiği Vitesse deplasmanından 4-1 galip ayrıldı.

Güçlü rakibi karşısında etkili bir oyun ortaya koyan Twente-nin gollerini 6. dakikada Leroy Fer, 65. dakikada Luuk de Jong, 73. dakikada Ola Jonh ve 83. Dakikada Nacer Chadli atarken, ev sahibi ekibin tek golü ise 88. dakikada Mike Havenaar-dan geldi. Twente-de Wisgerhof 80. dakikada kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Eredivisie-nin 22. haftasında alınan sonuçlar ve puan durumu şöyle:

sc Heerenveen-NAC Breda............:1-0
Feyenoord-RKC Waalwijk.............:1-1
ADO Den Haag-Excelsior.............:1-1
De Graafschap-VVV-Venlo............:1-4
Heracles Alemlo-Roda JC Kerkrade...:2-1
FC Groningen-PSV...................:3-0
FC Utrecht-AZ......................:3-0
Ajax-NEC Nijmegen..................:4-1
Vitesse-FC Twente..................:1-4

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor