Potanın Yılmaz Vural'ı istifa etti

Beko Basketbol Ligi'nde Olin Edirne'nin başantrenörlüğünü yapan Gökhan Taştimur özel sebeplerden dolayı görevinden ayrıldığını açıkladı.Beko Basketbol Ligi takımlarından Olin Edirne'nin baş antrenörü Gökhan Taştimur, ligdeki ikinci sezonunda kötü sonuçlar

Potanın Yılmaz Vural'ı istifa etti

Beko Basketbol Ligi'nde Olin Edirne'nin başantrenörlüğünü yapan Gökhan Taştimur özel sebeplerden dolayı görevinden ayrıldığını açıkladı.

Beko Basketbol Ligi takımlarından Olin Edirne'nin baş antrenörü Gökhan Taştimur, ligdeki ikinci sezonunda kötü sonuçlar alan takımdan yönetim ile anlaşarak ayrıldığını ifade ederek "Özel sebepler nedeniyle, yönetimle karşılıklı anlaşarak takımdan ayrılıyorum. Ani bir karar verdim, vermek zorundaydım" dedi.

Beko Basketbol Ligi'ndeki ikinci sezonunu geçiren Olin Edirne'nin baş antrenörü Gökhan Taştimur, ani bir kararla takımdan ayrıldı. Yönetimle bugün yapılan toplantının ardından iki taraf arasında anlaşma yapılarak Olin Edirne ile Baş antrenör Gökhan Taştimur ile yollar ayrıldı. İstifa etmediğini ve yönetimle anlaşarak takımdan ayrıldığını ifade eden Gökhan Taştimur, şunları söyledi:

"Özel sebepler nedeniyle, yönetimle karşılıklı anlaşarak takımdan ayrılıyorum. Ani bir karar verdim, vermek zorundaydım. Kişisel bir karar bu. Ben bu yılki yeni yönetime başarılar diliyorum. Şu ana kadar harika iş çıkardılar. Olin Edirne Kulübü bu güne kadar her türlü isteğimizi fazlasıyla yerine getirdi. Bende aynı şekilde kimseye mahcup olmadığımı düşünüyorum. Edirne'de çok güzel günlerim geçti. Özellikle Olin Edirne taraftarlarını hiç unutmayacağım. Onlar hafızamdan hiç silinmeyecek. Bana her türlüğü desteği veren Olin Edirne yönetimine çok teşekkür ediyorum. Olin Edirne'den anlaşarak ayrıldım ancak başka bir takımla görüşmem olmadı"

"AYRILMAK İSTEDİĞİNİ İNTERNETTEN ÖĞRENDİK"
Olin Edirne Basketbol takımı Başkanı Mehmet Muranlı ise Gökhan Taştimur'un takımdan ayrılmak istediği Beşiktaş Milangaz maçının ardından bazı internet sitelerinde okuduklarını söyledi. Bunun üzerine bugün tarafların bir araya geldiğini anlatan Muranlı şöyle konuştu:

"Gönül isterdi ki hocamız internet sitelerine demeç vermeden önce bütün sıkıntılarını yönetim kurulu ile paylaşsın. Çünkü bizim çalışma anlayışımızda basın veya internet kanalıyla bir birimizden haberdar olmak veya birbirimize mesaj vermek kesinlikle yoktur. Bu asla vazgeçemeyeceğimiz bir prensibimizdir. Yönetim kurulumuzun koç Gökhan Taştimur ile yaptığı toplantıda, sayın Taştimur bize mutlu olmadığını ve ayrılmak istediğini iletmiş ve yönetim kurulumuz da koçun isteklerini anlayışla karşılayarak, kabul ederek ve karşılıklı anlaşarak sözleşmenin feshine karar vermiş ve verdiği hizmetlerden ötürü de kendisine teşekkür edilmiştir. Yönetim Kurulu olarak teknik heyetin işi olduğuna inandığımız transferlere hiçbir şekilde müdahil olunmamıştır. Toplantı düzenleyerek konuyu karşılıklı görüşmüş, bu toplantıda sayın Taştimur, Olin Edirne'de mutlu olmadığını, ayrılmak istediğini yönetim kurulumuza da bizzat iletmiş ve yönetim kurulumuz da koçun isteklerini anlayışla karşılayarak, kabul ederek ve karşılıklı anlaşarak sözleşmenin feshine karar vermiş ve verdiği hizmetlerden ötürü de kendisine teşekkür edilmiştir.

Bu kararın herkese hayırlı olmasını diliyoruz. Hiç kimse kurumların üstünde değildir. Kişiler geçici kurumlar kalıcıdır. Hiçbir kişi, kim olursa olsun Olin Edirne'nin ve şehrimiz Edirne'nin üstünde ve önünde değildir. Her kulüpte böyle ayrılıklar yaşanmış ve bundan böyle de yaşanacaktır.

8 TAKIMI BİRİNCİ LİGE ÇIKARDI
Beko Basketbol Ligi'ndeki ilk sezonunda adeta fırtınalar estiren Olin Edirne'nin baş antrenörü Gökhan Taştimur, baş antrenörlük kariyerinde çalıştırdığı 8 farklı takımı ikinci ligden birinci lige çıkararak bu konuda rekor kırmıştı.

İlk olarak erkekler ikinci Ligi'nde Eczacıbaşı'nı birinci lige çıkartan Taştimur, ardından Kültür Koleji, Kombassan Konya, Antalyaspor, Samsunspor, Kepez Belediyesi ve 2008 yılında Erdemir'i birinci lige çıkardı. Beko Basketbol Ligi'ne Erdemirspor ile başlayan Taştimur, dilediği sonuçları alamayınca o dönem ikinci ligde yer alan Olin Gençlik ile anlaştı. Kısa sürede başarılı maçlar çıkaran Olin Gençlik, iki yıl önce Trabzonspor'un ardından birinci lige çıkan ikinci takım olmuştu.

Olin Gençlikspor, Beko Basketbol Ligi'ne yükseldikten sonra adını Olin Edirne Basketbol Derneği olarak değiştirdi. İlk sezonunda büyük takımlar karşısında aldığı iyi sonuçlarla dikkat çeken takım normal sezonu da 8'nci olarak tamamlamıştı. Ancak Beko Basketbol Ligi'ndeki ikinci sezonunda tüm oyuncuları başka takımlara transfer olunca, Olin Edirne yapılan 13 transferle yeniden kuruldu. Lige kötü başlayan Olin Edirne, oynadığı 8 maçta 3 galibiyet alırken, 5 kez de yenildi. İlk kez katıldığı EuroChallenge Kupası'nda da galibiyetle tanışamayan Olin Edirne baş antrenör Gökhan Taştimur yönetimde çıktığı 4 maçı da kaybetti.

POTANIN YILMAZ VURAL'I
Maçlarını 2 bin kişilik Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'nda oynayan Olin Edirne'nin baş antrenörü Gökhan Taştimur, saha kenarındaki sempatik tavırlarıyla ve oyun heyecanını dışa vurmasıyla potanın Yılmaz Vural'ı olarak anılıyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor