Potanın Perileri 'resmen' uçtu!

 A Milli Kadın Basketbol Takımı, Londra Olimpiyat Oyunları'ndaki 4. maçında Çin'i 27 sayı farkla, 82-55 mağlup etti ve çeyrek finale yükselmeyi garantiledi.             Potanın Perileri, maçın başından itibaren üstünlüğünü rakibine kabul ettirdi. 3. dakik

Potanın Perileri 'resmen' uçtu!

 A Milli Kadın Basketbol Takımı, Londra Olimpiyat Oyunları'ndaki 4. maçında Çin'i 27 sayı farkla, 82-55 mağlup etti ve çeyrek finale yükselmeyi garantiledi.             

Potanın Perileri, maçın başından itibaren üstünlüğünü rakibine kabul ettirdi. 3. dakikayı 8-2'lik skorla önde geçen ay-yıldızlılar, ilk periyodu da 23-13 önde tamamladı. Bu çeyrekte Bahar Çağlar pota altında, Işıl Alben de dışarıdan oyunu domine etti.

İkinci çeyreğe ise Şaziye İvegin'in üç sayılık isabetleriyle başlayan Periler, bu periyodun ilk bölümlerinde 36-16 ile farkı 20 sayıya kadar çıkardı. Daha sonra Lijie Miao’nun önderliğinde toparlanan Çin, farkı devre sonuna eritti. Türkiye, mücadelenin ilk yarını 39-27 önde tamamladı.

Maçın ikinci yarısında rakibine geri dönme fırsatını vermeyen ve 3. çeyrek boyunca iyi bir oyun sergileyen Potanın Perileri, son çeyreğe 59-43 önde girdi.

Son çeyrekte ise Türkiye, çok rahat bir oyun sergiledi. Oyundan tamamen kopan rakibi karşısında kolay basketbol bulan Periler, salondan 27 sayı farkla 82-55 galip ayrıldı ve çeyrek finali garantiledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler