Potada şampiyon belli oldu

Anadolu Efes:71-85 : Pınar Karşıyaka1. Periyot: 24-242. Periyot: 14-173. Periyot: 12-264. Periyot: 21-18SERİDE ÖNCEKİ MAÇLAR1. Maç: Anadolu Efes-Pınar Karşıyaka: 95-92 (Uzatmada)2. Maç: Anadolu Efes-Pınar Karşıyaka: 85-863. Maç: Pınar Karşıyaka-Anadolu Ef

Potada şampiyon belli oldu

Anadolu Efes:71-85 : Pınar Karşıyaka

1. Periyot: 24-24
2. Periyot: 14-17
3. Periyot: 12-26
4. Periyot: 21-18

SERİDE ÖNCEKİ MAÇLAR

1. Maç: Anadolu Efes-Pınar Karşıyaka: 95-92 (Uzatmada)
2. Maç: Anadolu Efes-Pınar Karşıyaka: 85-86
3. Maç: Pınar Karşıyaka-Anadolu Efes: 71-65
4. Maç: Pınar Karşıyaka-Anadolu Efes: 91-88 (Uzatmada)

MAÇTAN NOTLAR

Türkiye Basketbol Ligi'nde 28 yıl sonra şampiyonluk kapısına dayanan Pınar Karşıyaka'da taraftarlar İstanbul'a akın etti. Maçtan önceki gece 22 otobüs Karşıyakalı, tarihi final için yola çıktı. Özel araçlar ve havayoluyla da yüzlerce taraftar Abdi İpekçi Spor Salonu'na geldi. Gün boyu İstanbul'u turlayan taraftarlar, İstiklal Caddesi'ni yeşil-kırmızı renklere boyadı. Karşıyakalılar, Anadolu Efes'e evinde deplasmanı yaşattı. Taraftarın tezahüratlarının önüne geçmek için salonda ses sistemi sonuna kadar açıldı.

Anadolu Efes'in konuk takım için satışa çıkardığı 1500 bileti günler öncesinden bitiren Karşıyakalılar, maç saatine kadar rakibin kontenjanı artırmasını bekledi. Yeşil-kırmızılı taraftarların bir kısmı Efes Fun Card'la ev sahibi takım tribününe girip ardından kendi taraftarlarıyla buluştu. Karşıyaka yönetim maça kısa süre kala yoğun temaslarla 1200 bilet daha tedarik etti. Salonda 4 bin civarında Karşıyaka taraftarı vardı. Buna rağmen dışarıda kalan bir grup taraftar emniyetle gerginlik yaşadı.

Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, seride 16 Haziran Salı günü İzmir'de oynanan dördüncü maçla ilgili cezaları bu karşılaşmadan önce kesti. Kaf-Kaf, salona kapasitenin üzerinde seyirci alınması, merdiven boşluklarının dolu olması ve güvenlik zafiyeti nedeniyle 40 bin TL ceza aldı. Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun da hakemlere yönelik açıklamaları nedeniyle 15 gün hak mahrumiyeti ve 5 bin TL'yle cezalandırıldı.

Ev sahibi Anadolu Efes'te cezası biten Fransız oyun kurucu Thomas Heurtel, maçta forma giydi. Serinin İzmir'deki üçüncü karşılaşmasında sağ diz çapraz bağları kopan ve ameliyat olmayı bekleyen Sırp pivot Nenad Krstic oynayamadı.

Yeşil-kırmızılı yönetim ve camianın ileri gelenleri tam kadro maçı izledi. İzmir temsilcisi protokolde de yalnız kalmadı. İzmir milletvekilleri Nükhet Hotar, Kerem Ali Sürekli, Hamza Dağ ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar protokoldeydi. Futbolun sponsoru Erdal Acar ve teknik direktörlük görevine getirilen Cüneyt Dumlupınar da tribündeydi. VIP tribün girişinde Erdal Acar'ın korumalarıyla salon güvenlikleri arasında arbede yaşandı.

İstanbul'a gelemeyen binlerce Karşıyakalı maçı Mavişehir'de kurulan dev ekranlardan izledi. Mücadelenin devre arasında Karşıyaka taraftarlarıyla çevik kuvvet arasında gerginlik yaşandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor