Portekiz 2 - 1 Hollanda

Portekiz, Hollanda'yı 2-1 yenip ve turnuvada bir üst tura yükselen ekip olurken, Hollanda 0 puan ile evine dönüyor.

Portekiz 2 - 1 Hollanda

'Ölüm Grubu'ndan Portekiz çıktı. Ronaldo'nun yıldızlaştığı maçta Portekiz, Hollanda'yı 2-1 mağlup etti ve adını çeyrek finale yazdırdı.

Maça 11. dakikada Rafael van der Vaart'ın golüyle 1-0 önde başlayan Hollanda, golden sonra oyunun bütün hakimiyetini Portekiz'e bıraktı.

Savunmasında çok büyük boşluklar bırakan Hollanda golü de kalesinde çok geçikmeden gördü. 27. dakikada sahne alan Ronaldo attığı golle durumu eşitledi ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda da oyunun hakimi Portekiz'di. Birçok önemli fırsat yakalayan Portekiz galibiyet golünü de 73. dakikada Ronaldo ile buldu. Yıldız futbolcu attığı şık golle takımını öne geçirdi.

Maçın kalan dakikalarında Hollanda'nın çabaları sonucu değiştirmeye yetmeyince sahadan galibiyetle ayrılan taraf 2-1'lik sonuçla Portekiz oldu.

Portekiz bu galibiyetin ardından adını çeyrek finale yazdırdı.

Portekiz: 2 - Hollanda: 1

Stat: Metalist (Kharkiv)

Hakemler: Nicola Rizzoli, Renato Faverani, Andrea Stefani (İtalya)

Portekiz: Rui Patricio, Bruno Alves, Pepe, Fabio Coentrao, Joao Pereira, Miguel Veloso, Joao Moutinho, Raul Meireles (Dk. 72 Custodio), Nani (Dk. 87 Rolando), Cristiano Ronaldo, Postiga (Dk. 64 Oliveira)

Hollanda: Stekelenburg, Van der Wiel, Mathijsen, Vlaar, Willems (Dk. 67 Affelay), Nigel de Jong, Sneijder, Robben, Van der Vaart, Huntelaar, Van Persie

Goller: Dk. 11 Van der Vaart (Hollanda), Dk. 28 ve 74 Cristiano Ronaldo (Portekiz)

Sarı kartlar: Dk. 51 Williem, Dk. 69 Van Persie (Hollanda), Dk. 90 2 Joao Pereira

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor