"Play-off'u şartlar getirdi"

Türkiye Faal Antrenörler Derneği (TÜFAD) Başkanı İsmail Dilber ve Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Başkanı Dursun Cumali Sucu, play-off sistemini değerlendirdi.Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı karar doğrultusunda Spor To

"Play-off'u şartlar getirdi"

Türkiye Faal Antrenörler Derneği (TÜFAD) Başkanı İsmail Dilber ve Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Başkanı Dursun Cumali Sucu, play-off sistemini değerlendirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı karar doğrultusunda Spor Toto Süper Lig?de 2011-2012 sezonundaki maçlarda play-off sistemine geçilmesinin yankıları sürüyor. Yeni sezonda uygulanacak sistemle ilgili AA muhabirine düşüncelerini dile getiren Türkiye Faal Antrenörler Derneği (TÜFAD) Başkanı İsmail Dilber ve Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Başkanı Dursun Cumali Sucu, konuyu antrenör ve hakemler açısından değerlendirdi.

TÜFAD Başkanı Dilber, play-off sistemiyle bir geçiş dönemi yaşayacağını, yeni sistemin şike olayları sebebiyle mecburiyetten ortaya çıktığını söyledi. Play-off sistemini, ''Spor Toto Süper Ligi kurtarmak anlamında geliştirilmeye çalışılan bir sistem'' olarak değerlendiren Dilber, ''Bazı şeyler düzgün bir şekilde devam etseydi böyle bir şeye gerek olmazdı. Bu sistemin artıları da eksileri de vardır. Bunu yaşayarak göreceğiz. İnşallah bu yaşayarak göreceğimiz şeyler, bizlere pahalıya mal olmaz'' dedi.

Sistemin genç antrenörlerin gelişimi adına katkılarının olabileceğini belirten Dilber, ''Antrenörlerimiz daha fazla resmi maça çıkarak kendilerini geliştirebilecekler. Ancak şu aşamada antrenörlerin sisteme nasıl adapte olacağı konusunda kafamda bazı soru işaretleri oluşuyor. Sistemdeki eksiler ve artılar umarım çok uç noktada olmaz. Her an her türlü olumsuz durumla karşılaşabiliriz. Umarım her şey seyrinde devam eder'' diye konuştu.

Sistemin kulüplere ekonomik anlamda katkıda bulunmasını umduğunu kaydeden Dilber, şunları söyledi: ''Futbol ekonomisinin anlamını ve kullanılmasını bilmek çok önemlidir. Ekonomiyi kurtaralım derken futbol dibe vurursa, bizler için asıl kötü sonuç o zaman ortaya çıkar. Yeni sistemle birlikte fazla maç oynamak Türk futbolu için iyi olacaktır. Birçok oyuncu forma giyme şansı bulacaktır. Umarım Türk futbolu play-off sistemi zarar vermez. Antrenörüyle, oyuncusuyla, hakemiyle, taraftarıyla herkes için çok farklı bir sezon olacak. İnşallah her şey yolunda gider.''

TFFHGD BAŞKANI SUCU: ''TFF'NİN KARARINA DESTEK VERİYORUZ''
TFFHGD Başkanı Dursun Cumali Sucu ise TFF'nin play-off sistemiyle ilgili aldığı kararı, hakem camiası olarak desteklediklerini ifade etti.

Türk futbolunda ilk defa böyle bir modelin uygulanacağını hatırlatan Sucu, şöyle devam etti: ''Umarım bu yeni sistem herkes için hayırlı olur. Kulüpler ve takımların bilinmezliğe doğru sürüklendiği yönünde söylemler var. Ben buna kesinlikle katılmıyorum. Avrupa'da bir çok ülke bu sistemle liglerini organize ediyor. Sistemin hakemler açısından hiçbir sıkıntı yaşatacağını düşünmüyorum''

Sucu, Play-off sistemiyle hakemlerin daha fazla tecrübe kazanacağını ifade ederek, ''Özellikle derbi maçlarda daha fazla görev alıp kendilerini geliştirecekler. Eğer bu sistem tutarsa böyle devam eder, eğer tutmazsa TFF başkanının da dediği gibi değişikliğe gidilebilir. Sürecin bizlere neler getireceğini hepimiz bekleyip göreceğiz'' açıklamasında bulundu.

Play-off sistemiyle birlikte ligde daha fazla maç oynanacağını vurgulayan Sucu, ''Şu anda fazladan maçı kaldırabilecek kadro mevcuttur. MHK'nin başında bulunan sayın Yusuf Namoğlu da bu olaylara çok hakim bir isimdir. Dolayısıyla hakemlerimizin bu işin üstesinden geleceğine inanıyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler