Play-off sistemi nasıl olacak?

Türkiye Futbol Federasyonu, 2011-2012 sezonunda Spor Toto Süper Lig'de uygulanacak olan play-off sisteminin detayları hakkında bir yazı yayınladı.Buna göre Süper Lig bu sezon 18 takım arasında, 34 haftalık Lig Grubu, 4 takımlı Play-Off Şampiyonluk Grubu,

Play-off sistemi nasıl olacak?

Türkiye Futbol Federasyonu, 2011-2012 sezonunda Spor Toto Süper Lig'de uygulanacak olan play-off sisteminin detayları hakkında bir yazı yayınladı.

Buna göre Süper Lig bu sezon 18 takım arasında, 34 haftalık Lig Grubu, 4 takımlı Play-Off Şampiyonluk Grubu, 4 takımlı Play-Off Avrupa Ligi Grubu ve kural olarak play-off'lar arası final müsabakası şeklinde oynanacak.

34 haftalık Lig Grubu çift devreli lig usulünde oynanacak. Ligin sonunda 16, 17 ve 18. sıraları yer alan 3 takım TFF 1. Ligi'ne düşecek.

4'er takım arasında çift devreli lig usulünde oynanacak olan Play-Off Şampiyonluk Grubu'nu 1. sırada tamamlayacak olan takım, Süper Lig şampiyonu olacak. Play-Off müsabakalarına katılmaya hak kazanan takımlar, gruplara Lig Grubu'nda elde ettikleri puanların yarısı ile başlayacak.

Elde edilen puanın buçuklu olması halinde ise bu puana yarım puan eklenecek. Lig Grubu'nda atılan ve yenilen goller, grup müsabakalarında dikkate alınmayacak ve 3 puanlı sistem uygulanacak.

Statüde play-off grubunda iki takımın olası puan eşitliği halinde, kendisine yarım puan eklenen takım bir alt sırada yer alacak. Bu durum söz konusu değilse, takımların ligde ve play-off gruplarında kendi aralarında oynadıkları toplam 4 müsabakadaki puan üstünlüğüne bakılacak. Eşitlik devam ederse gol averajına bakılacak. Buna rağmen yine eşitlik sürerse, Lig Grubu'ndaki puan sıralamasında üstte bulunan takım üstte yer alacak.

Avrupa Kupaları'na kimler katılacak?
Yeni statüye göre Play-Off Şampiyonluk Grubu'nu 1. sırada tamamlayan takım, Süper Lig şampiyonu olarak Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak, 2. sırada bitiren takım ise Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarına iştirak edecek.

Normal şartlarda Play-Off Şampiyonluk Grubu'nu 4. sırada bitiren ekip, Play-Off Avrupa Ligi Grubu'nu 1. sırada tamamlayan takımla tek maçlı play-off'lar arası final müsabakası oynayacak. Bu maç TFF tarafından belirlenecek tarafsız sahada oynanacak ve bu maçı kazanan takım UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek.

Statüde, Lig Grubu'nu lider tamamlayan ekibin Play-Off Şampiyonluk Grubu'ndaki konumuna göre diğer takımların UEFA Avrupa Ligi katılımlarının nasıl olacağı da ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler