Platini'ye 'FB korunuyor' faksları

Trabzonspor taraftarının dün TFF yönetiminin yaptığı açıklamanın ardından bir anda patlama noktasına gelmesinin ardından UEFA'ya yollanan fakslar bugün de çekilmeye devam ediyor. Yıldırım Demirören başkanlığındaki Türkiye Futbol Federasyonu'nun dün yaptığ

Platini'ye 'FB korunuyor' faksları

Trabzonspor taraftarının dün TFF yönetiminin yaptığı açıklamanın ardından bir anda patlama noktasına gelmesinin ardından UEFA'ya yollanan fakslar bugün de çekilmeye devam ediyor.

 

Yıldırım Demirören başkanlığındaki Türkiye Futbol Federasyonu'nun dün yaptığı toplantıda 58'inci madde değişikliğe gitmesi ve küme düşme cezasının olmayacağı yönünde açıklamada bulunması Trabzonspor taraftarını çileden çıkardı.

 

İnternet ortamında örgütlenen bordo-mavili taraftarlar, Türkçe ve İngilizce olarak hazırladıkları faks metnini UEFA Genel Merkezi'ne göndermeye başladı. Dün İsviçre'nin Nyon kentindeki genel merkeze binlerce faks gittiği öğrenildi.

FENERBAHÇE KORUNUYOR!
UEFA Başkanı Michel Platini'ye hitaben yazılan metinde "Sayın Platini... TFF, disiplin talimatnamesinin 58. maddesini değiştirerek şikeyi yasallaştırdığı için resmi şikayette bulunmak istiyorum. Bu değişikliğin ana amacı geçen sezon birçok maçta şike yapmış olan F.Bahçe'nin küme düşürülmesini engellemektir.

Şahsınızın ve bay İnfantino'nun da defalarca belirttiği üzere bu madde federasyonların değil UEFA ile FIFA'nın olmazsa olmaz maddesidir ve bütün federasyonlar bu kurala uymak zorundadır" ifadeleri kullanıldı.

BURAYA ADALETİ GETİRİN
Platini'yi acil hareket etmeye davet eden Trabzonsporlu taraftarlar ayrıca metinde "Acilen Türk futbolunu kurtarın. Türk futbolundaki siyasi müdahale ve haksız muamele hemen şimdi durdurulmalıdır. Türk futboluna disiplin talimatlarınızı uygulamak sureti ile bugünden geç olmamak koşulu ile adaleti getirin" ifadelerine de yer verdi. Aynı metnin İngilizce çevirisini de mektuba ekleyen taraftarlar, faks ve elektronik posta yoluyla UEFA'ya ulaştı.

PLATİNİ'NİN TAVRI MERAK KONUSU
UEFA'nın mart ayındaki genel kurulunda UEFA Genel Sekreteri Gianni İnfertino, 58. maddeyle ilgili olarak, "Türkiye'de ve Türk makamlarınca kararlar alınır. Ondan sonra durumu inceleriz. Şikeyle ilgili kurallarımız açık. Sıfır tolerans olmalı. Uygun ve orantılı yaptırımların verilmesi gerekiyor" demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler