Platini: Şike ile ilgili kararı verin!

Lozan’da gerçekleştirilecek olan UEFA-TFF zirvesinde Michel Platini’nin, şike ile ilgili kararın bir an önce verilmesini talep edeceği, aksi takdirde mart ayında İstanbul’da yapılacak UEFA Genel Kurulu toplantısını iptal etme tehdidinde bulunacağı öğrenil

Platini: Şike ile ilgili kararı verin!

Lozan’da gerçekleştirilecek olan UEFA-TFF zirvesinde Michel Platini’nin, şike ile ilgili kararın bir an önce verilmesini talep edeceği, aksi takdirde mart ayında İstanbul’da yapılacak UEFA Genel Kurulu toplantısını iptal etme tehdidinde bulunacağı öğrenildi

UEFA Başkanı Michel Platini ile Türkiye Futbol Federasyonu heyeti arasında önümüzdeki hafta Lozan’da yapılacak olan zirve toplantısında çok önemli konuların masaya yatırılacağı öğrenildi.

Süper Lig’de yaşanan şike iddiaları sürecinde sert açıklamalarda bulunan Michel Platini’nin, bu katı tavrını Lozan’daki toplantıda da sürdüreceği ve Türk heyetine bazı şartlar koşacağı bildirildi. Şike ile ilgili taviz verilmemesi gerektiğini sürekli dile getiren Platini’nin, önümüzdeki yıl Mart ayında İstanbul’da yapılması kararlaştırılan UEFA Genel Kurul toplantısını bir tehdit unsuru olarak ele alacağı belirtildi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanacak iddianame sonrası şike ile ilgili kararın alınması doğrultusunda bir düşünce taşıdığı öne sürülen Platini’nin, “Sezon sonunun beklenmesine hiç gerek yok. Şike kararı acil verilmelidir. Yoksa futbol büyük yara alır. Bu isteğimizin yerine getirilmesini istiyoruz. Aksi taktirde Türkiye ile ilgili bazı kararlarımızı yeniden gözden geçirmek zorunda kalabiliriz. Mart ayında ülkenizde düzenlenecek olan toplantının yerini değiştirebiliriz” şeklinde konuşacağı iddia edildi.

GEREKLİ BİLGİLER VERİLECEK
Ülkemiz açısından çok büyük önem taşıyan UEFA Kongresi’nin İstanbul’da düzenlenmesi konusunda çok titiz davranan Futbol Federasyonu’nun, şike iddiaları ile ilgili son gelişmeler hakkında Platini ile görüşeceği ve gerekli bilgileri vereceği kaydedildi. Türkiye’de bugüne kadar 1978 yılında ilk ve son kez düzenlenen UEFA Kongresi, Avrupa futbolunun zirvesi kabul ediliyor. UEFA’ya bağlı 53 ülkenin federasyon başkan ve yöneticisinin katılacağı toplantı, Türkiye’nin futboldaki geleceği adına büyük anlam ifade ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor