Platini kime oy verecek ?

Özbekistan Futbol Federasyonu Başkanı Mirabrar Usmanov'u ziyaret eden Platini, ”Yakında dünyanın en iyi futbolcusu belirlenecek. Siz Ronaldo’ya mı, Messi’ye mi oy vereceksiniz?” sorusuna da yanıt verdi.Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı M

Platini kime oy verecek ?

Özbekistan Futbol Federasyonu Başkanı Mirabrar Usmanov'u ziyaret eden Platini, ”Yakında dünyanın en iyi futbolcusu belirlenecek. Siz Ronaldo’ya mı, Messi’ye mi oy vereceksiniz?” sorusuna da yanıt verdi.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini, Orta Asya turu çerçevesinde geldiği Taşkent’te, Özbekistan Futbol Federasyonu Başkanı Mirabrar Usmanov ile bir araya geldi.
 
Platini’ye ülke futbolu hakkında bilgi veren Usmanov, son 3 yılda Özbekistan genelinde uluslararası standartlara uygun 7 stat yapıldığını ve 12 profesyonel futbol kulübünün, bünyesinde altyapı okulları açtığını belirterek, hükümetin futbolun gelişmesine çok önem verdiğini söyledi.
 
Özbekistan 16 Yaş Altı Milli Takımı’nın bu ay İran’da düzenlenen Asya Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak gelecek yıl yapılacak 17 Yaş Altı Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı elde ettiğine değinen Usmanov, ”19 Yaş Altı Milli Takımı’mız ise kasım ayında Birleşik Arap Emirlikleri’nde yapılacak Asya Şampiyonası’na katılacak, ancak asıl hedefimiz Brezilya’daki 2014 Dünya Kupası’na katılmak” dedi.
 
-”Özbekistan, bölgede futbolu en çok gelişen ülke”-
Michel Platini ise Özbek futbolunun son yıllarda hızla geliştiğini belirterek, şöyle devam etti: ”Hükümetin futbola verdiği önemin katkısı büyük.
 
Buradaki temaslarım ve statlarda yaptığım incelemeler sonucunda Özbekistan’ın bir futbol ülkesi olduğunu gördüm. Özbekistan Milli Takımı’nın, 2014 Dünya Kupası finallerine katılmak için mücadele ettiği dikkate alınırsa, Özbekistan, bu bölgede futbolu en çok gelişen ülke.” UEFA’nın futbolu gelişmekte olan ülkelere maddi ve teknik destek sağladığını hatırlatan Platini, ”Özbekistan’a gelince gördüm ki bu ülke futbol konusunda desteğe muhtaç değil.
 
Aslında Özbekistan, hakemlik gibi bazı konularda bize yardım edebilir. Bu ülkede dünyanın en iyi hakemlerinden birinin yaşadığını biliyorum. Bu, bir ülke için büyük bir başarı” diye konuştu.
 
-Statlarda inceleme-
Platini, federasyondaki görüşmelerin ardından, Taşkent’teki Pahtakor ve Bunyodkor statlarında incelemelerde bulundu.
 
Platini, basın mensuplarının Özbekistan’ın UEFA’ya girmesi konusundaki görüşlerini sorması üzerine, ”Özbekistan 1992 yılında Asya Futbol Konfederasyonu’nu seçti. Eğer Özbekistan UEFA’ya girmek isterse bu gözden geçirilir” dedi.
 
Futbol kamuoyunda, kendisine Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’nin (FIFA) gelecekteki başkanı olarak bakıldığının söylenmesine karşılık Platini, ”Bu konuyu Avrupa’daki gazeteciler sık sık soruyor. Eğer bunu burada cevaplarsam Avrupa’daki gazeteciler bana küsecektir” diye konuştu.
 
-Ronaldo mu, Messi mi?-
Platini, ”Yakında dünyanın en iyi futbolcusu belirlenecek. Siz Ronaldo’ya mı, Messi’ye mi oy vereceksiniz?” sorusunu ise ”Her iki futbolcu da farklı özelliklere sahip çok kaliteli futbolcular. Son derbi maçında her ikisi de ikişer gol attı. Hangi futbolcuya oy vereceğim konusunda henüz karar vermedim” diye yanıtladı.
 
UEFA Başkanı Michel Platini’nin, bu akşam Özbekistan Başbakanı Şevket Mirziyayev tarafından kabul edilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor