Platini ifade verecek mi ?

Bugün Türkiye’ye gelecek olan UEFA Başkanı Michel Platini’nin İstanbul’da ifade vereceği iddia ediliyor.Aziz Yıldırım'ın şahsi davasını Platini'nin "sözlerim yanlış anlaşıldı" demesi üzerine geri çekeceği belirtildi.Türk basınına 6 Eylül'de demeç veren Pl

Platini ifade verecek mi ?

Bugün Türkiye’ye gelecek olan UEFA Başkanı Michel Platini’nin İstanbul’da ifade vereceği iddia ediliyor.

Aziz Yıldırım'ın şahsi davasını Platini'nin "sözlerim yanlış anlaşıldı" demesi üzerine geri çekeceği belirtildi.

Türk basınına 6 Eylül'de demeç veren Platini, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne alınmamasıyla ilgili olarak "Bu konuda soruşturma devam ediyor. Bittiğinde herkes, her şeyi tüm ayrıntılarıyla öğrenecek.

Fakat Türk futbolu için iyi günlerin olmadığı kesin. Fenerbahçe'yi, Şampiyonlar Ligi'ne niye almadığımızı tüm dünya biliyor. Şampiyonlar Ligi'ne niye sadece Fenerbahçe'nin alınmadığını herkes soruşturma bittiği zaman görecek.

Şikeyi ben mi yaptım? Kim yaptıysa ondan hesap sorsunlar" demişti.

Bu sözler üzerine şike soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, cezaevinden avukatlarına Platini hakkında suç duyurusunda bulunmaları yönünde haber vermişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan ve Aziz Yıldırım'ın müşteki (Suçtan zarar gören ve yetkili makamlara bu suçu ihbar eden kişi) sıfatıyla yer aldığı şikayet dilekçesinde Platini hakkında, "Basın ve Yayın Yoluyla Hakaret, Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik, Yargı Görevini Yapanı Etkileme, Gizliliği İhlal ve Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs" suçlamalarından işlem yapılması istendi.

Suç duyurusunda Platini'nin sözleriyle Fenerbahçe Kulübü'nü suçlu ilan edildiği iddia edilmişti.

Yıldırım'ın şikayet dilekçesini geri çekmemesi halinde 22Mart'taki UEFA kongresinde büyük bir krizin patlaması ihtimaline dikkat çekildi.

Yıldırım'ı Cumartesi günü Metris Cezaevi'nde ziyaret eden Avukat Faik Işık, müvekkilinin şikayet dilekçesini bir tek şartla geri çekebileceğini açıkladı. Konuyla ilgili olarak müvekkiliyle görüştüğünü belirten Işık, "Sayın Yıldırım, dava şahsi olduğu için davanın arkasında duracak.

Ancak Platini Türkiye'ye geldiğinde daha önce yapmış olduğu açıklamayla ilgili olarak 'yanlış anlaşıldığını, aslında ifade etmek istediği şeyin daha başka olduğunu' özellikle belirtirse o zaman Sayın Yıldırım dilekçesini geri alacak.

Aksi takdirde Sayın Platini, sözlerinin arkasındaysa, Aziz Yıldırım da dava dilekçesinin arkasında duracaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor