PKK'nın suikastı son anda önlendi

DİYARBAKIR'da PKK'lıların kentte kamu kurumlarında görevli özel güvenlik görevlilerini de kullanarak üst düzey bürokratlara düzenleyeceği suikast, polisin dikkati sayesinde son anda önlendiği ortaya çıktı.  Polisiye film senaryolarını aratmayan saldırıyı

PKK'nın suikastı son anda önlendi

DİYARBAKIR'da PKK'lıların kentte kamu kurumlarında görevli özel güvenlik görevlilerini de kullanarak üst düzey bürokratlara düzenleyeceği suikast, polisin dikkati sayesinde son anda önlendiği ortaya çıktı.

 

 

Polisiye film senaryolarını aratmayan saldırıyı gerçekleştirecek olan 4 kişi yakalanıp tutuklandı.

 

Diyarbakır'da PKK'nın, üst düzey bürokratlara yönelik düzenleyeceği saldırının son anda polisin dikkati sayesinde önlendiği ortaya çıktı. Haziran ayında Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bürokratlara yönelik suikast yapılacağı bilgisini aldıktan sonra, geniş çaplı teknik ve fiziki takip başlattı.

 

SİLAHLAR ELE GEÇTİ

 

Kırsal kesimden kente PKK'lıların suikastlarda kullanacağı silahların getirileceğini belirleyen polis, 13 Haziran günü Silvan İlçesi yolunda önlem alarak silahların taşındığı araca operasyon düzenledi.

 

Araçta yapılan aramada law silahı, el bombası, otomatik silah ile silahlara ait mühimmat, cep telefonu ve hafıza kartları ele geçirilirken; 1 PKK'lı gözaltına alındı.

 

2 ÖZEL GÜVENLİKÇİ YAKALANDI

 

Aynı gün PKK'lıların kent içinde silah ve mühimmatları teslim alacak kişilere yönelik de operasyon yapan polis, Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde görevli özel güvenlik görevlisi M.A., Karayolları 9'uncu Bölge Müdürlüğü'nde özel güvenlikçi F.O.'yu yakaladı. Gözaltında sorgulanan PKK'lılar bürokratlara yönelik düzenlenecek suikastın film senaryolarını aratmayacak tüm detaylarını anlattı.

 

KORKUNÇ EYLEM PLANI

 

PKK'nın kırsal alandan getirdiği silah ve mühimmatlar kentte yakalanan özel güvenlik görevlilerine teslim edildikten sonra, teröristler bir polis memuruna silahlı saldırı düzenleyip yaralayacaktı. Yaralı polisin Devlet Hastanesi'ne tedaviye götürülmesinin ardından hastaneye ziyarete gelecek olan üst düzey bürokratlar beklenecekti. Bu sırada silah ve mühimmatları özel güvenlik görevlisi sedye ve çamaşır sepetlerinde taşıyarak, hastaneye sokup, karın arısı gibi şikayetle hastaneye başvuran PKK'lıya verecekti.

 

PKK'lı da lav silahı başta olmak üzeri diğer silahlarla hastanede bulunan bürokratlara saldırıp, hastaneyi kan gölüne çevirecekti.

 

Polisin titiz çalışması sonucu suikast önlenirken, adı açıklanmayan PKK'lı, özel güvenlik görevlileri M.A., ve F.O., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. polis, daha sonra yaptığı çalışmada eylem planıyla ilgili bağlantısı olduğunu belirlediği N.A'yı da yakaladı. N.A. da çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

 

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, suikast planının ortaya çıkarılmasının ardından yaptığı açıklamada, yakalanan 3 kişinin kırsaldan gelen PKK'lılara lojistik destek sağladığını belirterek, "Ayrıca kırsalda örgüt mensuplarının talimatları ile şehir merkezlerinde eylem amaçlı keşif ve istihbarat çalışması yaptıkları, yapılacak eylemlerde kullanılacak silah ve bomba mühimmatlarının naklini sağladıkları belirlendi. Şehir merkezinde de üst düzey bürokratlara yönelik eylem hazırlığında oldukları tespit edilmiştir" demişti.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler