'Piotr Brozek kendisi böyle istedi'

Trabzonspor'dan Piotr Brozek'in ülkesinde yaptığı açıklamaların ardından açıklama yapıldı. Trabzonspor Kulübü'nden yapılan açıklamada "Kulüp Doktorumuz Hakan Ayaz, Polonyalı oyuncumuz Piotr Brozek’in yaşadığı sakatlık süreciyle ilgili olarak ülkesinde yap

'Piotr Brozek kendisi böyle istedi'

Trabzonspor'dan Piotr Brozek'in ülkesinde yaptığı açıklamaların ardından açıklama yapıldı.

 

Trabzonspor Kulübü'nden yapılan açıklamada "Kulüp Doktorumuz Hakan Ayaz, Polonyalı oyuncumuz Piotr Brozek’in yaşadığı sakatlık süreciyle ilgili olarak ülkesinde yaptığı açıklamalara yönelik bilgilendirmede bulundu. 

 

Ayaz, Brozek’in sezon başında Almanya’da yapılan hazırlık maçında sakatlandığını belirterek şu görüşlere yer verdi: “Brozek sakatlandığı maçtan sonra kendisini hastaneye götürmek istememize rağmen şikayetinin önemli olmadığını beyan edip, Polonya uçağına geç kaldığını söylemiş ve ülkesine gitme yönünde tercihini kullanmıştır. Bu seyahatten önce kendisine sağlığının daha önemli olduğunu ve Trabzon’a dönüp tedavisini yaptırması gerektiğini vurgulamamıza rağmen Brozek bu ısrarından vazgeçmemişti. 

 

Teknik Direktörümüz Sayın Şenol Güneş de bunun üzerine Piotr’dan Polonya’da bir doktorla görüşüp, ayağını göstermesini ve Trabzon’a sağlam dönmesini istemiştir. Ancak oyuncu Polonya’da hiçbir doktora görünmeyip tedavi yolunu tercih etmemiştir.

 

Piotr Brozek Polonya’dan 4 gün sonra Trabzon’a dönmüş, daha iyi olduğunu ifade etmiş ve kendi isteği doğrultusunda antrenmanlara katılmıştır. Sakatlığını takiben hazırlık maçında 1461 Trabzon’a karşı 90 dakika oynayan futbolcu maç sonunda hafif ağrılarının arttığını söylese de hastaneye gitmeye gerek duymadığını söylemiş, bir iki günde tamamen düzelebileceğini belirtmesi üzerine de Benfica maçı kadrosuna alınmıştır.

 

Bencifa maçının ardından Türkiye’ye dönüşte ağrılarının geçmemesi nedeniyle kendisine röntgen çekilerek, fibula kemiğinde “hairline fraktür” denilen çizgi şeklinde çatlak tespit edilmiştir.

 

Gerekli müdahalesi hastanede yaptırılan oyuncumuz kendi isteği üzerine alçıyla idman yapamayacağını ve ailesini görmek istediğini beyan ederek Polonya’ya gitmiştir. Piotr Brozek yaptığı uçak yolculuğu nedeniyle ayağı alçılı olmasına rağmen verilen talimatlara uymamış.

 

Bu nedenle kendisinde yolculuk sonrası gelişen “derin ven trombozu” denilen rahatsızlık baş göstermiştir. Bu yaşananlar sonucunda Brozek yaklaşık 2.5-3 ay sahalardan uzak kalmıştır.

 

Kırığı 6 hafta sonra iyileşmiş olmasına rağmen, derin ven trombozu nedeniyle 10 hafta sahalardan uzak kalmıştır. Ekim ayının sonundan itibaren ise takımla birlikte antrenmanlara başlayan oyuncu sezon sonuna kadar ise herhangi bir sakatlık yaşamamıştır” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler