PFDK'dan Zokora açıklaması

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, kamuoyunda son dönemde yapılan spekülasyonlara son vermek adına, tartışma konusu olan kararlarla ilgili detaylı açıklama yaptı.İşte PFDK'dan Engin Baytar, Johan Elmander ve Didier Zokora'nın ceza kararları hakkında yapı

PFDK'dan Zokora açıklaması

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, kamuoyunda son dönemde yapılan spekülasyonlara son vermek adına, tartışma konusu olan kararlarla ilgili detaylı açıklama yaptı.

İşte PFDK'dan Engin Baytar, Johan Elmander ve Didier Zokora'nın ceza kararları hakkında yapılan açıklama

"PFDK, ekte yer alan her 3 kararı da Futbol Disiplin Talimatı'nın 45. maddesi ışığında vermiştir. FDT'nin "kural dışı hareketler" başlıklı 45. maddesi: "Futbol oyun kurallarına aykırı olarak sert ve ciddi faul yapan futbolculara iki ila dört; şiddetli harekette bulunan futbolculara ise üç ila altı müsabakadan men cezası verilir." şeklindedir.

PFDK, hakem raporlarındaki ihraç kodlarına paralel olarak her 3 ihraç kararına, FDT'nin 45. maddesindeki söz konusu ihraç kodu için öngörülen disiplin cezalarının alt sınırını uygulamıştır.

Bu doğrultuda, görülen lüzum üzerine verilen kararlarla ilgili ayrıntılı gerekçeleri kamuoyu ile paylaşmak isteriz:

PFDK'nın 01.12.2011 tarihli 32 sayılı toplantısında, şiddetli hareket koduyla oyundan ihraç edilen GALATASARAY A.Ş. sporcusu ENGİN BAYTAR'ın rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle FDT'nin 45. Maddesi uyarınca 3 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına, eylem öncesinde rakip takım oyuncusunun ENGİN BAYTAR'a fiili müdahalesi göz önünde bulundurularak cezasına FDT'nin "tahrik" başlıklı 13. Maddesinin uygulanması suretiyle neticeten ve takdiren 2 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir. Tahkim Kurulu'nun 02.12.2011 tarihli toplantısında adı geçen sporcunun itirazı üzerine PFDK Kararı onanmıştır.

PFDK'nın 01.12.2011 tarihli 32 sayılı toplantısında, ciddi faul koduyla oyundan ihraç edilen GALATASARAY A.Ş. sporcusu JOHAN ERIK CALVIN ELMANDER'in rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle FDT'nin 45. Maddesi uyarınca 2 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir. Tahkim Kurulu'nun 02.12.2011 tarihli toplantısında adı geçen sporcunun itirazı üzerine neticeten 1 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

PFDK'nın 15.12.2011 tarihli 39 sayılı toplantısında, şiddetli hareket koduyla oyundan ihraç edilen TRABZONSPOR A.Ş. sporcusu DEGUY ALAIN DIDIER ZOKORA'nın rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle FDT'nin 45. Maddesi uyarınca 3 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir. Tahkim Kurulu'nun 16.12.2011 tarihli toplantısında adı geçen sporcunun itirazı üzerine neticeten 2 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

Kamuoyunun dikkatine sunulur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor