Periler 8 basamak birden uçtu!

 Londra'da düzenlenen olimpiyatlarda çeyrek final oynama başarısı göstererek beşinci olan ''Potanın Perileri'', FIBA dünya klasmanında 8 basamak atlayarak 141 puanla 13. sırada yer aldı. Sıralamada, Büyük Britanya ve Hırvatistan'ın ardından en fazla aşama

Periler 8 basamak birden uçtu!

 

Londra'da düzenlenen olimpiyatlarda çeyrek final oynama başarısı göstererek beşinci olan ''Potanın Perileri'', FIBA dünya klasmanında 8 basamak atlayarak 141 puanla 13. sırada yer aldı.

 

Sıralamada, Büyük Britanya ve Hırvatistan'ın ardından en fazla aşama kaydeden ülke olan Türkiye, tarihinin en iyi derecesini elde etti.

 

FIBA Kadın Milli Takımlar sıralamasında, Londra'da olimpiyat şampiyonluğuna ulaşan ABD birinci sıradaki yerini korurken, olimpiyatlarda bronz madalya kazanan Avustralya ikinci sırada, Rusya ise dördüncü sırada yer aldı.

 

AVRUPA'DA 6. SIRADA

Öte yandan, 2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda elde ettiği gümüş madalya ile FIBA Avrupa sıralamasında 9. basamağa yerleşen Türkiye, 2012 Londra Olimpiyatları'nın ardından ise Rusya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, İspanya ve Belarus'un ardından Avrupa'nın en iyi 6. takımı oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor