Parmak arası terlik bile yasak!

 Filenin Sultanları, Londra için gün sayıyor. Başarılarının en büyük sırrı olan takım ruhuna öylesine bağlılar ki, herkes birbirini tamamlıyor. Ama bunun da ötesinde oyuncularımız arasında alınan ilginç bir kararı, dünya sayı kraliçemiz Neslihan Darnel, a

Parmak arası terlik  bile yasak!

 

Filenin Sultanları, Londra için gün sayıyor. Başarılarının en büyük sırrı olan takım ruhuna öylesine bağlılar ki, herkes birbirini tamamlıyor. Ama bunun da ötesinde oyuncularımız arasında alınan ilginç bir kararı, dünya sayı kraliçemiz Neslihan Darnel, açıkladı: "Sakatlık riskini sıfıra indirmek için parmak arası terlik dahi giymiyoruz."

 

'Herkes birbirini kolluyor'

Neslihan Darnel, "Olimpiyat öncesi yapılan turnuva, elemeler ve Grand Prix maçlarında çok sakatlıklar oldu. Birimizin sakatlığı hepimizin yüreğini yaktı. Biz de yaşananlar sonrası tüm arkadaşlar bir karar aldık. Sıfır risk için ayaklarımızı burkmama adına parmak arası terlik giymeyi bile aramızda yasakladık. Artık sayılı saatlerin kaldığı olimpiyatlar öncesi bu tür acı sürprizlerle karşılaşmamak için herkes birbirini kollamaya başladı" dedi.

 

'Türkiye'nin gücünü dünya görecek'

Başarılı voleybolcumuz, sözlerine şöyle devam etti: "Takım olarak öyle bir durumdayız ki, her maç değil, her top ayrı motivasyon gerektiriyor. Biz olimpiyatta gruptan çıkacağımıza inanıyoruz. İkinci etapta ilk maçı kazandığımız taktirde de yarı finaldeyiz. Bundan sonrası da final ya da madalya demektir. Grubumuzda çok renkli takımlar var. Kağıt üzerinde herkes ABD'yi favori gösteriyor. Hiç belli olmaz. Biz dünya devlerini devirdik. Set vermediklerimiz bile oldu. Şimdi o takımlarla Londra'da kapışacağız. Biz buraya gelene kadar hep ilkleri gerçekleştirip tarih yazdık. Bu tarih Londra'da da sürecek, Türk kadınının takım gücünü dünya görecek."

 

'Ben servisleri ölümüne atıyorum'

'Londra nasıl bir Neslihan izleyecek?' sorusuna Neslihan'dan yine ilginç bir yanıt geldi: "Öncelikle biz bir takımız. Her arkadaşımızın ayrı bir görevi var. Her arkadaşım gibi benim de görevim top öldürmek blok yapmak, manşet almak, rakiplerimizin oyuna sokamayacağı servisleri atmak. Ben attığım servislerde çok risk alıyorum. Ya top ölecek, ya da rakip iyi hücum yapamayacak. İşte ben de servisleri oyuna sokmak için değil, direkt sayı almak için ölümüne atıyorum. Rakip kim olursa olsun herkes bizden çekiniyor. Dünya voleybolunda artık yemlik değil, korkulan bir takım olduk."

 

İki top savaşçısı Gizem ve Gülden

ONLAR voleybolun takımı defanstan yönlendiren liberoları Gülden Kayalar Kuzubaşıoğlu ile Gizem Güreşen... Her ikisi de, "Takımda en zor iş bizlerin... Savaşçı bir karakterimiz var. Mental ve fizik olarak çok iyi durumdayız. Yüreğimizi ortaya koyacağız" diyor...

 

'Kendimizi kanıtladık'

FİLENİN Sultanları'nın yıldızı Naz Aydemir, Londra Olimpiyatları'yla ilgili şu açıklamaları yaptı: "Daha hiçbirimiz olimpiyatta oynamadığımız için bunun bilincinde değiliz. Açılış töreninde sanıyorum ki artık nerede olduğumuzu, ne kadar büyük bir iş başardığımızın farkına varacağız. Türk kadını Kurtuluş Savaşı'ndan beri gelen bir şekilde ne kadar güçlü bir kadın olduğunu bu sonuçlarla kanıtladı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor