Özkan Sümer İtiraf Etti.!

Trabzonspor Eski Başkanlarından Özkan Sümer bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenledi.Trabzonspor'un içinde bulunduğu durum hakkında değerlendirmeler yapan Özkan Sümer kendisinin de geçmişte yaptığı iki hatayı itiraf etti.Trabz

Özkan Sümer İtiraf Etti.!

Trabzonspor Eski Başkanlarından Özkan Sümer bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenledi.

Trabzonspor'un içinde bulunduğu durum hakkında değerlendirmeler yapan Özkan Sümer kendisinin de geçmişte yaptığı iki hatayı itiraf etti.

Trabzonspor Teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay'ın istifasının bir çözüm olmadığını söyleyen Sümer, Sadri Şener yönetimi sırasında bir kısım doğru oyuncunun bir araya getirilme çalışmasında çok bilinçli bir oluşum olmadığı için oyuncuların devamlılığının sağlanamadığının  da altını çizdi.

Eldeki oyuncuların verilmesi sonucu yerlerine kimlerin koyulamayacağının bilinmemesinin Trabzonspor'u bu günkü şartlara taşıdığını söyleyen Sümer şöyle konuştu "Trabzonspor yarışırken gelişmeli, bu çok zor bir şey değil. Bir kısım doğruları bir araya getirip o doğruyu yönetmeyi becerdiğin taktirde Trabzonspor her zaman yarışır konuma gelir. Sadri Şener yönetiminin ilk dönemlerinde bir kısım doğru oyuncu bir araya getirildi, yarış sağlandı ancak çok bilinçli bir oluşum olmadığı için o oyuncuların devamlılığı sağlanamadı veya oyunculardan gerekli rant elde edilemedi. Oyuncuyu verebilirsin, oyuncuyu verme şartlarına hazır olacaksın, yerine ne koyacağını bileceksin. İşte bu aksaklıklar Trabzonspor'u şu an ki şartlara taşıdı."

Trabzonspor'da yeni teknik adamın bir çözüğm olmayacağını iddia eden Özkan Sümer "Teknik adam dediğin teknik kadrodur, bunun maliyetini biliyoruz. Şu an için ben bunun bir çözüm olacağını düşünmüyorum. Araştırmalar gelecek için yapılmalı. Burada iyi bir teknik adamdan ne anladığımızda önemli. Kariyerine mi bakacağız, elde ettiği başarılarının bize uygunluğunamı bakacağız. Bütün bunları iyi analiz edip ona göre karar verilmelidir."

Trabzonspor'da çok çatışma olduğunu, Trabzonspor'un bağışıklık sisteminin bozulduğunu da söyleyen Eski Başkan "Bu kulübün bağışıklık sistemini oluşturan bütünlüktür. Bütünlük değerlerini kaybeden bir Trabzonspor var. Trabzonspor herkesin beklediği özlediği bir hamle yapacaksa buna iki konudan başlamalıdır. Doğru bilgi ve bütünlük.  Bunlar yoksa umuttan bahsedilemez. Trabzonspor'da ciddi çatışmalar oldu bu çatışmaların durması gerek. Bunların verdiği hasarları gidermek gerek" şeklinde konuştu.

Özkan Sümer bu güne kadar iki önemli hata yaptığını itiraf ederken de bu hataları Başkanlığı kabul ederek Antrenörlük hayatını sonlandırması ve Trabzonspor'da başkanlığı döneminde istifa ederek yönetim kurulunu başkansız bırakması olduğunun altını çizdi.

Sümer yaptığı hataları açıklarken şu cümleleri kullandı " İki tane mantık hatası yaptım. Trabzonspor Başkanlığı'nı kabul ederek antrenörlük hayatımı sonlandırdım. Benim başkaları gibi yapacağım başka bir işim yok antrenörlük başkanlıktan sonra yapılamayacağına göre başkanlığı kabul ederek mesleğimi sonlandırmış oldum. Yaptığım 2.hata ise Trabzonspor Başkanı olduğum dönemde İstifa etmemdir, Trabzonspor'a bu yönde zarar verdiğimi söyleyebilirim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor