Özbak: "Tam Bir Komedi"

Trabzonspor Divan  Başkanlık Kurulu  Başkanı Ali Özbak, "Tam Bir Komedi" başlıklı bir yazılı açıklama yaptı. Ülke futbolunda saha dışı kirli ellerin müdahalesinin öteden beri yapıla gelen ve bilinen bir hadise olduğunu söyleyen Özbak, "Fakat bu hep söylem

Özbak: "Tam Bir Komedi"

Trabzonspor Divan  Başkanlık Kurulu  Başkanı Ali Özbak, "Tam Bir Komedi" başlıklı bir yazılı açıklama yaptı.

 

Ülke futbolunda saha dışı kirli ellerin müdahalesinin öteden beri yapıla gelen ve bilinen bir hadise olduğunu söyleyen Özbak, "Fakat bu hep söylemde kalıyordu. Yani futbol üzerinden, futbol camialarını sadece münakaşaya taşıyordu. En az bu bakımdan çirkin olan bu olay, söylemde kaldığı için de güzellik arz ediyordu!

 

Ancak, 6222’ye dayalı 3 Temmuz süreci, bugün vardığı nokta itibarıyla söylemi aştı, münakaşaya taşındı. Bunun sonu da nereye varacağı meçhul!

Bakınız; çadır komedi nasıl sergileniyor. Önce süreç sulandırılıyor ve bir çirkin havuz oluşturuluyor. Öyle ki; her tarafa çirkin suyu akıtabilme donanımına kavuşturuluyor. Sonra anahtar, adalet dağıtması gereken bir kurulun (PFDK) eline veriliyor. O’da, almış olduğu buyruk doğrultusunda, güya bu çirkin suyu, temiz borudan akıttığını sanıyor. O su, temiz boruyu da kesinlikle kirletmiş ve hatta kokuşturmuştur. Bunun nereye yansıyacağını, hep birlikte gelecekte maalesef gözleyeceğiz. Hem de bu kurul, sonucu bir gece yarısı duyuruyor. Adamın maşallah demesi geliyor!

 

Ey adalet dağıtan kurul!

Kulüp suçsuz, yöneticisine hak mahrumiyeti, kulüp suçsuz, futbolcuya hak mahrumiyeti cezası veriyorsunuz.  Bu; hangi hukuk kuralları çerçevesinde, bir adalet dağıtımıdır? Bir söyleyin de, bizde öğrenelim" dedi.

 

Özbak, "Bu yönetici ve sporcular şike ya da şikeye teşebbüs etti diyorsunuz. O halde adama sormazlar mı, bu yöneticiler sahaya kum, çakıl, çimento mu taşıdılar da bu futbolcular da duvar mı ördüler? Siz sadece kendi kendinizi güldüğünüzü sanıyorsunuz! Öyle bir düşünceye sakın kapılmayınız. Sizlere sadece mağduriyete uğrattığınız camialar değil, aklamaya çalıştığınız camialarda gülüyor. Ve dağ fare değil, farekuyruğu doğurdu tekerlemesini de söyleyerek…

 

Ey Ülke futbolunu tepeden tırnağa yönetenler… 

Biliniz ki dün, bugünden (14.04.2011 öncesi ) daha güzeldi.

Artık, bugün dünü kesinlikle aratır oldu, olmaya da devam edecektir. Ne günahı vardı bu camiaların da, bunları kavga ettirdiniz ve ettiriyorsunuz da!

 

Asıl bu kavganın kronikleşmesinden endişeli olduğumuzu da ifade etmek isterim. 

Siz, bütün bunlardan keyif mi alıyorsunuz, yoksa kaygı mı duyuyorsunuz; inanın ki onun merakını taşıyoruz.

 

Şunu gönül rahatlığı içersinde ifade etmeden geçemeyeceğiz. Bu süreç sonunda, öteden beri hep mağduriyete uğratılmış Trabzonspor camiası, yine en önde mağduriyete uğratılan oldu.

Sanki o, bir takım filmler çevirerek ve zorla kendi becerisi ile 2010-2011 şampiyonluğunu çalıp, bir başkasına verdi!

Beyler; yazıktır yazıktır. Bu camianın müzesinde alın teri ile kazanılmış altı kupası var. Gelin ihtiyacınız olduğu kadarını size verelim de, sizde haksızlığa alışmışlara, onları da verirsiniz! Ama ne olur, Lütfen! bu camiayı 2010 – 2011süreci ile haksızlık yaparak, incitmeden vazgeçin! Bu camia başka bir ülkenin fertlerinden müteşekkil olmamıştır. Özü, sözü ve eylemi ile bu ulusun oluşumdaki çimentosunun özünden oluşmuştur. Bunu merak edenler tarih sayfalarını, lütfen bir karıştırıversinler…

 

Süreçte gelinen son nokta itibarıyla mağdur edilen camianın temsil görevini üstlenmiş Sayın Başkanına yumurta eyleminde bulunanlara sesleniyoruz. 

 

Elin oğlu, camiasını aynı görevle temsil eden ve 3 Temmuz sürecinin temel argümanı olduğunu bilmesine rağmen O’nu metris kafesinde kuş sütü – kuru üzümle bakıyor ve her alanda koruyor. Bunu yaptıkları için üzerindeki kirli elbiseyi çıkartmadan, şimdilik temiz bir elbise ile örttürmeyi de başardılar. O camiayı bu nedenle topyekun kutluyoruz. 

Bizim, Trabzonspor camiasının bir kısmı ise, önderinin üzerindeki temiz elbiseyi kirletmeye çalışıyor. Herhalde onlarda, kutlamamızı beklemezler!

 

Ayrıca; Trabzonspor camiasında herkes her yerde emanetçidir. Bunun kuralı vardır ve kural uygulandığın da gidicidir. Tek kalıcı kurumdur. Bu bilinendir, bilinmesi gerekendir. Sayın ŞENER’i istemeyebilirsiniz, yetersiz bulabilirsiniz, değişmesi gerektiğini düşünebilirsiniz; bu sizlerin demokratik hakkınızdır da. Ama bu süreçte hem de kural dışı uygulama ile ve başkalarının değirmenine de su akıtarak, böyle bir şey yapma hakkınız olmamalıdır, olamaz da.

 

Çünkü bu doğrudan doğruya tümünüzün ortak paydası olan “Yüce Trabzonspor’a” yapılmış olur. Yazıktır, günahtır. Zaten ona vur abalının sırtına anlayışı ile öteden beri vuruluyor"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler