Özak'tan Ömer Hoca'ya destek

İmam Ömer Oskay’ın Trabzonspor’a destek vaazına Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak’tan da destek geldi. Özak, fıkra gibi bir anısını anlattı ve “Bizim Trabzon’da imamlar da, hacılar da, hocalar da bu işe girer” diye konuştu.TBMM kulisinde gazetecile

Özak'tan Ömer Hoca'ya destek

İmam Ömer Oskay’ın Trabzonspor’a destek vaazına Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak’tan da destek geldi. Özak, fıkra gibi bir anısını anlattı ve “Bizim Trabzon’da imamlar da, hacılar da, hocalar da bu işe girer” diye konuştu.

TBMM kulisinde gazetecilerle sohbet eden Spor’dan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, imam Ömer Oskay’ın Trabzonspor hakkında söylediği sözlerden sonra başlayan tartışmalara son noktayı koydu.

NAMAZ BAŞLARKEN

Trabzon’da evlerde, camilerde, her zaman, her yerde futbol ve sporun konuşulduğunu anlatan Bakan Özak, “Bizim Trabzon’da, imamlar da, hacılar da, hocalar da bu işe girerler. Müftü de, imam da haklı” dedi. Özak, Trabzonspor Başkanlığı döneminde başından geçen fıkra gibi şu olayı anlattı: “Ben Trabzonspor’da başkanım, Şota ve Arçil’i o ara aldık, alıyoruz. İmam da çok hasta Trabzonsporlu, genç bir çocuk. Şenol Güneş, Ünal, birlikte imamın sol tarafında cuma namazını kılıyoruz. İmam, ‘Ey cemaati Müslim, safları sıklaştıralım’ dedi.

Bu sırada bana eğildi, ‘Faruk Ağabey’, ‘Buyur’ dedim. ‘Şota-Arçil işi tamam mı?’ ‘Tamam, geliyorlar’ dedim. ‘Peki’ dedi. ‘Allahuekber” diyerek namaza başladık.”

ÖMER OSKAY VAAZDA NE DEMİŞTİ:

“Bizim için her yer Trabzon diyorlar ya. Tabii olacak, 26 yılın özlemi var. Ben bu akşam maça gidiyorum, isteyen gelir, isteyen gelmez. Bugün akşam maçı alalım, inşallah yolun sonu görünüyor.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor