Özak'dan Hacıosmanoğlu'na uyarı

Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde bir konuşma yapan eski spor Bakanı, Trabzon Milletvekili Faruk Nafız Özak çarpıcı açıklamalar yaptı.Çevre ve şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da katıldığı törende bir konuşma

Özak'dan Hacıosmanoğlu'na uyarı

Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde bir konuşma yapan eski spor Bakanı, Trabzon Milletvekili Faruk Nafız Özak çarpıcı açıklamalar yaptı.

Çevre ve şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da katıldığı törende bir konuşma yapan Özak Şike sürecine değindi ve cas’ın Fenerbahçe ve Beşiktaş’a ceza vereceğini iddia etti.

Türkiye’de şikenin suç sayılmasının kendisinin spor bakanlığı döneminde yasallaştığına dikkat çeken Özak “90 yıldır adli ceza sayılmayan şikecilerin hapse girmediğini, bu durumu adli cezaya çevirmek ve bu yasayı çıkarmak Allah bizim iktidarımıza, sizin Trabzonlu evladınız Faruk Özak’a nasip etti” dedi.

Kendisinin Trabzonspor Başkanlığı yaptığı dönemdeki kaçan şampiyonluklar içinde konuşan Milletvekili Özak Şikeyi namussuzluk saydığını ve 1995-1996 sezonunda kendi başkanlığı döneminde şampiyonluğun Fenerbahçe’ye son maçta kaybedildiğini de vurgulayarak “Belki şampiyonluk kaybettik, hiç önemli değil biz öyle şerefsiz şampiyonlukları istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Trabzonspor Kulübünün siyaset üstü olduğuna da vurgu yapan Faruk Nafız Özak "Tayyip Bey kupayı vermedi diyorlar. Bu yasayı biz yapmasaydık atı alan Üsküdar’ı geçerdi. Hukukun üstünlüğünü isteyen bir Başbakan var." dedi. Federasyonun yabancı antrenör getirirken hükümete sormadığını çünkü özerk olduğunu belirterek  şunları söyledi:

"TRABZONSPOR BİR PARTİNİN KULÜBÜ DEĞİLDİR"

"Buradan size, bizi bekleyen bir tehlikeyi aktarmak istiyorum. Siyasiler kulübün emrindedir ama kulüp siyaset üstüdür. Katiyen siyasi bir konuşma yapmamalıdır. Bu bizim için bir tehlikedir. Çünkü şu anda ellerini ovuşturup bekleyen Ak Partili olmayanlar, 'Ha sen Başbakan’a bunu mu dedin, şunu mu dedin? Ben sana gösteririm, iki maç sonra yenil’ diyerek bizi beklemektedirler. Bir ağabeyleri olarak onlara söylüyorum; bu söylemi bırakın. Hangi partiden olursa olsun orası siyaset üstüdür. O söylemler Trabzonspor’a zarar verir, bizlere zarar verir. Trabzonspor bir partinin kulübü değildir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor