Özak: Trabzon oyunlara hazır

Trabzon'da 23-30 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'na katılacak 49 ülkenin kafile başkanlarının katıldığı toplantı Trabzon Novotel'de yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Eyof 2011 Trabzon Genel Koordinatö

Özak: Trabzon oyunlara hazır

Trabzon'da 23-30 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'na katılacak 49 ülkenin kafile başkanlarının katıldığı toplantı Trabzon Novotel'de yapıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Eyof 2011 Trabzon Genel Koordinatör Nihat Doker, Oyunları 71 gün kala, böyle bir toplantıda bir araya gelmek çok önemli olduğunu belirterek, "Yaptığımız çalışmalar ve yapacaklarımız hakkında sizlerin değerlendirmeleri bizim için çok önemli. Gördüğünüz gibi Trabzon oyunlara neredeyse hazır. Bir çok yer kullanılmaya hazır, diğerleri de hazır olacak. Sizleri en iyi şekilde ağırlamak için elimizden geleni yapacağız. İnanıyorum ki hep beraber bütün Avrupa ülkeleri arasındaki dostluk bağlarını sadece spor etkinlikleri ile değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel etkinliklerde pekiştireceğiz. "dedi

 

Açılış konuşmasının ardından Spor'dan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak söz aldı. Özak, Trabzon'un oyunlara hem fiziki hem de mantalite olarak hazır olduğunu belirterek, " Türkiye olarak 2010 ve 2011 yıllarında başarılı ve ses getiren organizasyonlara imza attık. FISU tarafından tam not alan 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları, FIBA Genel Kurulu tarafından bugüne dek yapılmış en iyi Dünya Şampiyonası ilan edilen Dünya Basketbol Şampiyonası bunlardan sadece ikisi.

Önümüzdeki süreçte yine önemli organizasyonlar bizi bekliyor olacak.

Dünya Atletizm Şampiyonası, Eurolig Basketbol Şampiyonası, Güreş, Golf, Curling, Biatlon ve Bayan Basketbol Dünya Şampiyonaları ve Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunları bunlardan bazıları. Şimdi bir başka başarılı spor organizasyonuna Trabzon'da imza atmaya hazırlanıyoruz" dedi.

 

FARUK ÖZAK: TRABZON TÜRKİYE'NİN NİTELİKLİ VE ÇEŞİTLİ SPOR DİSİPLİNLERİNE HİTAP EDEN BİR ŞEHİR

 

Trabzon'un bulunduğu coğrafya da farklı ve ayrıcalıklı bir şehir olduğunu vurgulayan Faruk Nafız Özak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kentler vardır kültürleri ile anılır, Kentler vardır turizmleri ile anılır, Kentler vardır sanayileri ile anılır, Kentler vardır tarım ile anılır. Ama Trabzon kültürü, endüstrisi, damak tadı, horunu, kolbastısı, sanatı dışında spor ile de anılır. Ancak kentimize kattığımız nitelikli spor tesisleri sayesinde Trabzon bundan sonra farklı spor disiplinlerinde de çok daha fazla anılacak. Çünkü Trabzon artık Türkiyenin en nitelikli ve çeşitli spor disiplinlerine hitap eden tesislere sahip. Bugün Trabzon'un Avrupa Gençlik Olimpik Oyunlarına hem fiziki, hem de mantalite olarak hazır olduğunu görüyorum. Başlangıçtan bu yana birçok önemli adım attık. Ama son iki yılda yoğun bir tempo ile atılan bu adımlar çok daha büyük ivme kazandı. 11 tesis inşa ettik, havalimanının iç ve dış hatlarını revize ettik ve en önemlilerinden biri de Karadeniz Teknik Üniversitesinin mevcut yurtlarını iyileştirdik ve yeni yurtlar yaparak kapasite arttırımı sağladık" dedi.

 

EYOF'ta Türkiye'de 49 ülkeden 9 spor disiplininde 4 bine yakın sporcu ve yöneticiyi ağırlamanın kendileri için gurur verici olduğunu söyleyen Devlet Bakanı Özak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'de spora olan ilgi gün geçtikçe artmakta. Olimpik sporlarda istediğimiz başarılara ulaşmanın yolunun çocuklarımızın spora olan ilgisinin arttırmaktan geçtiğini biliyoruz. Bu nedenle spora olan ilginin ve katılımın artmasında Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın önemli bir farkındalık kazandıracağı inancındayım. Bu hükümetimizin spor politikasının da bir parçasıdır. Projenin hazırlanması ve hayata geçirilmesi sürecinde katkı sağlayan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki Erzurum'dan,

Trabzon'dan ve Mersin'den tüm ülkemize yayılacak ışık gelecekte olimpiyat ateşini tutuşturacaktır."

 

VALI KIZILCIK: OYUNLAR AVRUPA BİRLİĞİ SÜRECİNE OLUMLU KATKI YAPACAKTIR

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık da, oyunların Trabzon'un tanıtımına ve Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecine olumlu katkı yapacağını belirterek, Avrupalı gençlerin buluşmasının bu anlamda çok önemli olduğunu belirtti.

 

BELİDİYE BAŞKANI GÜMRÜKÇÜOĞLU: TRABZON ÖNDE GELEN BİR SPOR ŞEHRİDİR

 

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da, Trabzon'un kültürel kimliği ve dünya medeniyetleri mirasının özgün örneklerine sahip olduğunu belirterek, " Trabzon spor alt yapılara, spor takımları ve sporcuları ile önde gelen bir spor şehridir. Bu özellikleri ile EYOF'un amaçlarına ulaşmada ve olimpiyat felsefesini dünya gençleri arasında yaygınlaştırmada büyük önem taşıyor. İnanıyorum ki, EYOF 2011 de Trabzon'un bu spor potansiyelini güçlendirmek için katkı sağlayacaktır ve Trabzon şimdiye kadar

yapılan en iyi organizasyonu gerçekleştirecektir" dedi.

 

JOZEF LIBA: 2 YILDA ÇOK VERİMLİ ÇALIŞMALAR YAPTIK

 

EYOF 2011 Trabzon Koordinasyon Komisyonu Başkanı Jozef Liba da, 2 yıldır organizasyon komitesi ile verimli çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Bu en önemli ziyaret ve toplantıların yapıldığı bölüm. Hazırlıkları gözden geçiriyoruz. Kafile başkanları incelemelerini yapıyorlar. Ülkelerine dönünde anlatacaklar" dedi.

 

Toplantıda daha sonra komitelerin yaptıkları çalışmalar katılımcılara sunuldu. Katılımcılar komite çalışmalarının yanı sıra, yarışmaların yapılacağı spor tesislerinde incelemelerde de bulunacaklar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler