Özak: O yasaya oy vermedim

Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'da yapılan değişikliğin TBMM'de kabul edilmesi, Trabzon'da tartışmalara neden oldu. Yerel gazete ve televizyonlarda, Trabzonlu milletvekillerinin yasaya verdikleri oylar tartışmaya açıldı. CHP ve MHP T

Özak: O yasaya oy vermedim

Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'da yapılan değişikliğin TBMM'de kabul edilmesi, Trabzon'da tartışmalara neden oldu. Yerel gazete ve televizyonlarda, Trabzonlu milletvekillerinin yasaya verdikleri oylar tartışmaya açıldı. CHP ve MHP Trabzon milletvekillerinden sonra eski Bakan Faruk Özak da yasanın oylandığı gün Meclis'te olmadığını söyledi, "Daha önce benim çıkardığım yasayı ortadan kaldıran böyle bir yasaya nasıl oy veririm? Bu yakıştırmayı yapmak ayıptır" açıklamasında bulundu.

6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'da yapılan değişikliğin kabul edilmesinin ardından Trabzon'da tartışmalar büyüyerek devam ediyor. Yerel gazeteler ve televizyonlar, Trabzonlu vekillerin bu yasa değişikliğine, 'Kabul' oyu verip vermediğini sorguluyor. CHP Milletvekili Volkan Canalioğlu ile MHP Milletvekili Koray Aydın, yasaya ret oyu verdiklerini açıklarken, yerel basının konuya ilişkin haberleri sık sık gündeme getirmesi sonrasında Spordan Sorumlu Devlet eski Bakanı AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özak, Günebakış Gazetesi'nde bugün yer alan açıklamasında, "Ben o gün Meclis'te değildim. Daha önce benim çıkardığım yasayı ortadan kaldıran böyle bir yasaya nasıl oy veririm? Bu yakıştırmayı yapmak ayıptır" dedi. Özak, gazetede yer alan açıklamalarında, yasaya oy vermemesi için 3 nedeni olduğunu belirterek, şu görüşlere yer verdi:

"Birincisi, benim çıkardığım yasayı ortadan kaldırıyor. Biz o yasayı 1.5 yılda çıkarttık. Onlarca hukukçu günlerce, haftalarca, aylarca çalıştı. Futbol camiasının tümünden görüş aldı. Şikeye özel ceza koymadılar. Bu suçun TCK'daki karşılığını buldular. Ama ne yazık ki yasa ortadan kalktı. İkincisi; Trabzonspor bir yanlış yaparak yasanın değişmesine imza attı. Bu yanlıştı. Bu yasaya Trabzonspor imza atmamalıydı. Ama onun imza atması benim kamuoyu önünde konuşmamı engelledi. Üçüncüsü ise; o yasaya doğrudan karşı çıksam, basın toplantıları yapsaydım ve yasa çıkmamış olsaydı yarın Fenerbahçe ile Trabzonspor karşı karşıya gelebilirdi. Buna da dikkat ettim."

Özak'ın açıklamasının ardından, şimdi AK Parti'nin diğer Trabzon milletvekilleri, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Safiye Seymenoğlu ve Aydın Bıyıklıoğlu'nun yasaya verdikleri oy merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor