Özak için suni kar yağdırıldı

SPORDAN sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Erzurum 2011 Dünya Üniversitiler Kış Oyunları için Erzurum'da yapılan tesisleri inceledi. Sporcuların antrenmanlarını izleyen Bakan Özak, curling oynadı. Atlama kulelerine giden Bakan Özak'un görmesi için su

Özak için suni kar yağdırıldı

SPORDAN sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Erzurum 2011 Dünya Üniversitiler Kış Oyunları için Erzurum'da yapılan tesisleri inceledi. Sporcuların antrenmanlarını izleyen Bakan Özak, curling oynadı. Atlama kulelerine giden Bakan Özak'un görmesi için suni kar yapma makineleri çalıştırıldı.

Bayram tatili için gittiği memleketi Trabzon'dan Vali Recep Kızılcık ile birlikte karayolu ile bugün öğlen saatlerinde Erzurum'a gelen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, kış Oyunları için yapılan tesisleri inceledi. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile birlikte Curling salonuna giden Bakan Özak burada atış yaptı. Daha sonra buz hokeyi salonuna geçen Bakan Özak ve beraberindekiler sporcuların antrenmanları izledi. Sporcuları alkışlayarak salondan çıkmak üzere olan Bakan Özak'a, tribünlerde oturan bir kişi "Sayın bakanım cennetliksiniz" diyerek iltifatta bulundu. 5 Atlama kulesinin bulunduğu tarihi kiremitlik tepeye giden Bakan Özak'ın görmesi için buradaki suni kar yapma makineleri çalıştırıldı. Bakan Özak ve beraberindekiler Yağan karı bir süre izlediler.

Dünyanın dört bir tarafından Erzurum'a gelecek sporcuların kalacağı yurtları da gezen Bakan Özak, yetkililerden bilgi aldı. Türkiye'nin en büyük tesislerinin Erzurum'a yapıldığını söyleyen Bakan Özak, "Kış sporlarının merkezi olan Erzurum'a sporda en büyük yatımı yaptık. Çok hızlı çalıştık ve tesislerin yüzde 100'ü bayram sonrası hazır. Açılış- kapanış için hazırlanan stadyum son derece modern bir hale getirtildi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 30 dereceye kadar düşmesi nedeniyle yarışmacıların mont ve botları yurt dışından getiriyoruz. Çünkü bunları ülkemizde yapacak kimse yok. 2011'de Türkiye'nin çok güzel bir propagandasını yapacağız. Böyle bir tesise sahip olduğumuz için kış olimpiyatlarına da talipli olacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor