Özak: 2016 için haksızlığa uğradık

Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Türkiye'nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na evsahipliği yapmayı bir oyla kaybetmesinin hayal kırıklığı yarattığını söyledi.Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Türkiye'nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na evsahipliği yapmayı

Özak: 2016 için haksızlığa uğradık

Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Türkiye'nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na evsahipliği yapmayı bir oyla kaybetmesinin hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Türkiye'nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na evsahipliği yapmayı bir oyla kaybetmesinin hayal kırıklığı yarattığını ve bu konuda haksızlığa uğradıklarını düşündüğünü söyledi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da, Queen Elizabeth 2 Konferans Merkezi'nde düzenlenen ''Küresel Spor Endüstrisi Kongresine'' katılan Özak, ''Hazır olduğumuz 2016 Avrupa Futbol Şampiyonasını düzenleme hakkını bir oyla kaybetmiş olmamız doğrusu hayal kırıklığı yarattı. Biraz haksızlığa uğradığımızı düşünüyorum. Çünkü Fransa daha önce de bu turnuvayı düzenlemişti'' dedi.

Türkiye'nin, Dünya Basketbol Şampiyonası'na başarılı bir şekilde evsahipliği yaptığını, 2011 yılının da Türk sporu için önemli bir yıl olacağını belirten Bakan Özak, ''Gelecek yıl Erzurum, üniversite kış oyunlarına, Trabzon ise gençlik oyunlarına evsahipliği yapacak. 2011 yılından itibaren 3 yıl boyunca Türkiye'de, dünyanın en önemli bayan tenisçilerinin katılacağı bir turnuva düzenlenecek'' diye konuştu.

Toplantıda, FIBA Genel Sekreteri Patrick Bauman da Türkiye'de yapılan spor organizasyonlarındaki gelişmelerden övgüyle bahsederek, küresel ekonomik kriz döneminde Türkiye'nin üniversite oyunlarına ve basketbol şampiyonasına yatırım yaptığını ve bu organizasyonları da büyük bir başarıyla tamamladığını ifade etti.

Bakan Özak, bir soru üzerine Türkiye'nin gelişme içerisinde olduğunu ve özellikle son 8 yılda küresel ekonomik krize rağmen Avrupa'nın altıncı, dünyanın ise on yedinci büyük ekonomisi olma başarısını gösterdiğini kaydetti.

''Büyük organizasyonları yapmak için, çok para ya da çok tesis yetmiyor. Güvenlik, ulaşım, konaklama ve diğer katmanları da buna katmanız gerekiyor'' diyen Özak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Enflasyon ve faizler düştü. Gayrisafi milli hasıla arttı. İhracat arttı. Türkiye'de işsizlik yüzde onlarda. Bu gelişme çok olumlu bir gelişme ve altyapıya da çok önemli yatırımlar yaptık. Biz organizasyon kabiliyetimizle İstanbul'da her yıl 7'den fazla uluslararası organizasyon yapıyoruz. Dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olan Basketbol şampiyonasını da yapabildik. Dünyanın en iyi 225 otelinden 25'i Türkiye'de. Altyapı çok iyi.''

Güvenlik konusuna da değinen Özak, Türkiye'nin son 30 yıldır terörle mücadele içinde olduğunu ve bu konuda tecrübe kazandığını söyledi.

-''BAYANLAR DÜNYA BASKETBOL ŞAMPİYONASINI DA BİZE VERMEK İSTİYORLAR''-

Bakan Özak, Bayanlar Dünya Basketbol Şampiyonası'nın da Türkiye'ye verilmek istendiğini belirterek, ''Dünya Basketbol Şampiyonası'nda 175 tane ülkeyi ağırlamıştık. FIBA Genel Kurulu toplantısında şu söylendi, Türkiye bu işi en iyi şekilde yapıyor. Bayanlar Dünya Basketbol Şampiyonası'nı da Türkiye'ye vermek istiyorlar. Türkiye artık, (Ben alırım) demiyor. (Türkiye'ye biz verelim) durumuna geldi. Bu da hükümetimizin başarısı. Bu konuda çok mutlu ve gururluyuz'' diye konuştu.

Toplantının ardından AA'ya açıklamada bulunan Özak, oturumda konuşan FIBA Genel Sekreteri Bauman'ın Türkiye'ye yönelik övgülerinin çok anlamlı ve önemli olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin organizasyon yapma konusunda oldukça iyi bir durumda olduğunu anlatan Devlet Bakanı Özak, şunları kaydetti:

''Türkiye artık organizasyonlar konusunda süper ligde. Eksiğimiz nedir? Dünya kupası, Avrupa futbol şampiyonası ve olimpiyat oyunlarını yapabilmek. Bunları da mutlaka yapacağız. Altyapıyı hazırlıyoruz. Ulaşımımız gayet iyi durumda. Yollarımız çok iyi. Sivil havacılıkta dünyada markasıyız. İnsanımız sporu çok seviyor. Tesislerimiz son derece iyi. Hükümetimiz ve Meclisimiz spora çok destek veriyor. Krize rağmen Türkiye ekonomik olarak dünyada örnek gösterilen ülkeler arasında. Büyümesi iyi, faizler düştü. Yabancı sermaye iyi. Yurtdışında en fazla müteahhidi bulunan ülkelerden biri Türkiye. Bunlar son derece önemli göstergeler. Güvenliği, konaklaması, ulaşımı ve insan kalitesiyle Türkiye bu organizasyonlarda her zaman olmalı. O bakımdan biz de buraya geldik. Yararlı bir çalışma oldu.''

Bakan Özak'ın yarın Londra'dan ayrılması bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor